Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Kia Stinger kommer med dieselmotor

Koreanernas bakhjulsdrivna BMW-utmanare utökar sitt motorsortiment.

Kia Stinger är den bakhjulsdrivna bilen som ritats och konstruerats av två tyska herrar. Nu meddelar man att ett dieselalternativ kommer att erbjudas, vid sidan av bensinarna.

Inte mycket mer än en vecka har gått sedan Kia presenterade Stinger, en slank fyrdörrarsbil med bakhjulsdrift, tänkt att konkurrera direkt med BMW 4-serie Gran Coupé. Då berättade vi om bilens tillblivelse, med ett par tyska herrar som drivande kraft bakom projektet.

Vid presentationen fick vi veta att två motoralternativ skulle erbjudas från start: en tvålitersfyra och en större V6-motor, båda turboladdade bensinmotorer. Nu har Kia också avslöjat ytterligare ett motoralternativ, avsett endast för den europeiska marknaden. En diesel.

Vad brukar du fylla tanken med?

US NARA

Vad brukar du fylla tanken med?

Dieselversionen av Stinger kommer att få samma motor som i dag sitter i Kia Sorento och Hyundai Santa Fe, en 2,2-litersmaskin på 200 hästkrafter. Precis som bensinbilarna kommer dieseln att få bakhjulsdrift, med möjlighet att beställa fyrhjulsdrift som extrautrustning. Vad den kommer att heta avslöjar inte Kia, men vi gissar på att namnet kommer att bli CRDi, i enlighet med Kias övriga dieselsortiment.

Sannolikt kommer vi inom kort också att få se fler drivlinor. Elektrifikation är på modet och vi lär få en hybrid-Stinger med teknik lånad från Kia Optima, liksom möjligen också en renodlad elbil. Svensk lansering av Kia Stinger kommer att ske till hösten, men några prisuppgifter är inte klara.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com