Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Earthroamer XV-HD är stor

En lagom husbil när man vill invadera.

Amerikanska Earthroamers husbil är extra allt och bryr sig inte ett dugg om vilket underlag du kör på. Men du behöver vara stadd vid kassa om du ska ha råd.

Börjar du tröttna på grannarna nere på Böda Camping? Känns den gamla Cabbyn unken? Har Volvon börjat packa ihop efter alla år av turer mellan Bollnäs och Öland? Då har vi ett amerikanskt förslag som heter Earthroamer XV-HD och med den kan du köra över alla husvagnarna på Böda Sand innan du kör rakt över Östersjön och invaderar Karelen.

President Putin kommer knappast att käfta emot, för i så fall får han smaka 46-tumsdäck och en vinsch med 15 tons dragkraft. I stället skulle han nog inte ha någonting emot att dela ett glas Stolichnaya i den rustika kabinen. Här finns antikbehandlat trä varvat med rostfritt stål och läder och den miljön borde väl passa en karl som helst rider björn i bar överkropp.

teh internetz

Okej, bilden kan vara ett montage.

Men skulle han ändå belägra ditt fyrhjulsdrivna fort kan du klara dig ganska länge. Earthroamer XV-HD har ett fullutrustat kök, tvättmaskin och torkskåp, en 950-liters vattentank och plats för 435 liter dieselolja. Batterikapaciteten är också väl tilltagen, men skulle elektronerna tryta finns både solceller på taket och en generator som drivs av motorns kraftuttag, som på en traktor. Och ja, den är värmeisolerad. Den har till och med golvvärme.

Undertill finns Fords allra tyngsta pickup-plattform, F-750. Eller ja, egentligen klassas den nog som medelstor lastbil. Motorn är en 6,7-liters turbodiesel som driver genom en sexväxlad automatlåda. Priset? Ehum, 1,5 miljoner dollar eller 12,5 miljoner kronor.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com