Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes-Benz X-klass lockar kockar

Påbyggnadsbitar ska underlätta campinglivet.

Den nya pickupmodellen från Mercedes-Benz får nya utrustningsalternativ. Äntligen kan du laga mat i skogen.

Tyskar är förstås tokiga i camping. Hur många gånger har du inte hamnat bakom en långsamt kravlande kloss på E4:an, med tyska plåtar och de obligatoriska älgklibborna baktill? Enligt branschorganisationen Caravaning Industrie Verband har dessutom försäljningen av husbilar ökat med mer än 10 procent bara under det senaste året.

För Mercedes-Benz är det här förstås ingen överraskning och under många år har de erbjudit sin egen Marco Polo-serie av campingplatsanpassade V-klassbussar, en störtmysig mojäng med plats för fyra vare sig de åker, äter eller sover.

Daimler AG

Två bäddar där nere, två på övervåningen.

Men den kostar över en halv miljon kronor även i sitt allra mest asketiska utförande och den trivs nog bättre på välfriserade campingplatser än uppe i bergen bortom allfarvägarnas bekvämligheter.

För dem erbjuder nu Mercedes-Benz nu ett par olika påbyggnadslösningar till den nya pickupen X-klass. Företaget Tischer har utvecklat en låda som man sätter på flaket med plats för två samt dusch, spis och två meter takhöjd i stådelen av kabinen.

När du tröttnat på Toppola.

Men om Tischers lösning känns lite för klumpig kanske VanEssas låda vara en lösning. Den är nämligen ett kök som fyller upp flaket, komplett med kylskåp, vask och lådor för utensilier, utöver spisplattorna förstås. Så om du får lust att confitera dina nyskjutna ankor ute i naturen går det alldeles utmärkt.

Frågan är bara var du ska sova sedan, för VanEssa-köket erbjuder inte några sovplatser. Kanske lika bra att bita i det sura äpplet, ta ett topplån på huset och investera i en sån där Marco Polo trots allt.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com