Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes-Benz X-klass V6 är här

En starkare motor är en efterlängtad nyhet.

Det har saknats ett kraftigare motoralternativ till Mercedes-Benz pickup. Det har tyskarna ändrat på nu.

Nog kan det tyckas som ett udda beslut, att Mercedes-Benz lanserat en pickup och därtill lånat tekniken från Nissan. Men resultatet skämdes inte för sig när vi provkörde den i höstas. Utom på en punkt: motorn.

För en stor och stöddig typ som X-klass gör sig helt enkelt inte med en liten fyrcylindrig Nissanmotor. Det passar sig inte, inte i en bil som gör anspråk på att flytta lastpallar med ett visst mått av klass.

Vi snackar faktiskt Mercedes här.

Nu har det lilla problemet fått sin lösning. Mercedes-Benz X 350 d har inte alls någon Nissanmotor under huven utan en av mamma Mercedes egna motorer, nämligen en tre liter stor V6-diesel på 258 hästkrafter kopplad till en sjuväxlad automatlåda. Nu tar det bara 7,9 sekunder att nå 100 kilometer per timme och det gör all skillnad i världen.

Annars är Mercedes-Benz X 350 d precis samma bruksvänliga typ som sin klenare lillebror. Här finns fyrhjulsdrift med hög- och lågväxel liksom ett flak som rymmer en Europapall, om man nu skulle ha några sådana man behöver flytta på. De första bilarna kommer att levereras någon gång under sommaren och om det tyska priset är någonting att gå efter lär prislistan börja strax över 450.000 kronor. Plus moms, förstås.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com