Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Huracán-suv ryktas från Lamborghini

Terrängkapabel superbil kan bli verklighet.

Det ska vara suv i år. Lamborghini kanske till och med kan tänka sig två. Ryktet säger att en höjd Huracán är att vänta.

Världen är upp och ner. För inte särskilt länge sedan var sänkt fjädring ett alldeles förträffligt säljargument. En lägre bil såg både snyggare ut och låg bättre i kurvorna. Ja, enligt marknadsföringen i alla fall.

Men nu ska man sitta en halv trappa upp. Suvtrenden är så stark att till och med traditionella sportbilsmärken som Ferrari och Lotus har börjat fundera på att ge sig in i högbilsligan och Lamborghini har till och med visat upp sin. Urus går nämligen i produktion under nästa år.

Automobili Lamborghini S.p.A.

Den kommer att få en V8 från Porsche.

Kanske blir den inte ensam skogsmulle i modellprogrammet. Amerikanska Automobile Magazine rapporterar att det mumlas i korridorerna i Sant’Agata om en grusvägsvänligare version av Huracán. Med högre fjädring, större hjulhus och terrängplast för att skydda karosspanelerna skulle Huracán Safari locka kunder som fortfarande vill ha en sportbil, men som inte håller sig till de allra slätaste autostradorna.

Än vet vi ingenting om och när en Safariversion skulle kunna tänkas gå i produktion. Så snart som möjligt, hoppas vi, för nog skulle den vara perfekt för ett tjälskadat svenskt vägnät.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com