Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Gokartversion av Lamborghini Huracán lanserad

Återskapar ljudet från originalets V10-motor

Vad händer om en kinesisk teknikjätte ingår i samarbete med en italiensk sportbilstillverkare?
Då lanseras en eldriven och driftvänlig gokartspecial som ska efterlikna Lamborghini Huracán.

Vill man äntra gokartbanan med stil finns det en ny leksak på marknaden.

Det kinesiska teknikföretaget Xiaomi, som främst är känt för sina telefoner och tv-apparater, har ingått i ett samarbete med Lamborghini. Tillsammans slog de ihop sina krafter för att ta fram en specialversion av Ninebot GoKart Pro för att fira dess tioårsjubileum. Resultatet är en gokart som baserats på Lamborghini Huracán.

Gokart-versionen av Huracán har en toppfart på 40 km/h. Det är ungefär 280 km/h långsammare än originalet.

Man kan nog få argumentera för att de inte är särskilt superlika utseendemässigt, men visst finns det några gemensamma referenspunkter. Gokarten har fått samma klassiska gula färg, ”Giallo Orion”, som sin storebror. Den har också försetts med ett ljudsystem som ska återskapa det ljud som Huracánens V10-motor gör ifrån sig.

Lamborghinis emblem pryder också den lilla maskinen på flera ställen.

Specifikationerna är förstås en aning annorlunda. Mini-Huracán, om vi får kalla gokarten för det, har en toppfart på 40 km/h. Precis som i Xiaomis standardversionen är den helelektrisk och packar ett 432 Wh-batteri som ger en räckvidd på 24 km. Det motsvarar 62 varv på en 400-metersbana.

Däcken är specialgjorda för att göra drifting enklare.

Enligt tillverkaren kan den bära en vikt upp till 100 kilo. Just denna kines-italienska skapelse har fått specialgjorda däck för att förbättra drifting-egenskaperna.

Lamborghini-upplagan av Ninebot Gokart Pro lanserades i Kina den 16 augusti. Priset ligger på 9,999 kinesiska gen, vilket i runda svängar betyder 15.500 kronor.

Det är oklart om den kommer att lanseras i övriga världen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com