Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lamborghini har byggt 8.000 Huracán

Därmed finns fler Huracàn än samtliga Lamborghini från 1900-talet.

Nyligen gick Lamborghini ut med nyheten att de tillverkat Huracán nummer 8.000. Därmed har de gått om sin egen 1900-talsproduktion.

Det var i förra veckan som Lamborghini gick ut och glatt meddelade att man tillverkat 8.000 exemplar av sin instegsmodell Huracán sedan introduktionen för tre år sedan. Det fick den amerikanska tidningen Road & Track att fundera.

Med hjälp av räknedosa och International Lamborghini Registrys statistik fick tidningen fram att Lamborghini byggde 5.599 bilar från den första produktionsbilen 1964 fram till 1993, borträknat Diablo som sedan var märkets enda modell fram till millennieskiftet.

Automobili Lamborghini S.p.A.

Särskilt stentuff i GTR-utförande.

När sedan Diablo nummer 2.402, en VT Roadster, byggdes 1999, passerades alltså 8.000-strecket. Sedan byggdes färre än 600 bilar till innan modellen lades ner 2001, eller ungefär lika många som Lamborghini spottar ur sig på några veckor i dagsläget.

Så tidningen drar slutsatsen att det nu tillverkats fler Huracán än vad det producerades av samtliga Lamborghinimodeller fram till år 2000. Det visar om inte annat vilken fart Lamborghini fått sedan det sögs in i Volkswagengruppen.

Inte för att man kommer att nöja sig med den nuvarande produktionstakten. Under nästa år ska Lamborghini lansera suven Urus och den ska tillverkas i lika stora serier som de andra modellserierna tillsammans. Lamborghini lär alltså bli en allt vanligare syn på vägarna framöver.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com