Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lamborghini Huracàn rear-wheel drive Spyder längsta nam...

Bokstäverna tar slut när Lamborghini sågar taket av Huracàn

När Lamborghini släpper sina namnkonventioner blir det alldeles för många ord för att få plats i en rubrik. Men vad gör väl det när man får en bakhjulsdriven naturupplevelse?

Vad är det egentligen för nyhet här? Lamborghini Huracàn Spyder har varit med oss ett tag, i fyrhjulsdrivet utförande, och den bakhjulsdrivna Huracàn LP580-2 visades upp första gången vid den här tiden i fjol.

Så Lamborghini har helt enkelt kombinerat de båda modellernas egenskaper: färre drivaxlar och tak av tyg. Välkommen Lamborghini Huracàn rear-wheel drive Spyder.

Miura kunde vara bakhjulsdriven utan konstigheter.

Miura var minsann också bakhjulsdriven.

Genom att skippa mojänger som ser till att framhjulen snurrar sparar Lamborghini 33 kg – kanske tillräckligt för att kompensera för den 30 hästkrafter klenare motorn jämfört med LP610-4, alltså den fyrhjulsdrivna standardvarianten.

Små designförändringar i fronten och i baken stryker under förändringen. Som om Lamborghini Huracàn någonsin skulle behöva hjälp att hävda sig i trafikmiljön. Försäljningen lär komma igång någon gång på andra sidan årsskiftet, så köa lugnt.

Foto: Automobili Lamborghini S.p.A.
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com