Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Lamborghini Urus får V8 från Porsche

Lansering väntas senare under året.

Lamborghinis kommande suv får inte bara plattformen från Porsche. Även motorn lånas från koncernsyskonen.

Över fem år har gått sedan vi först fick se konceptbilen Lamborghini Urus och sedan september 2013 har det varit känt att Lamborghini ämnat sätta sin stora suv i produktion.

Automobili Lamborghini S.p.A.

Inte märkets första, förstås.

Urus ska vara ett vardagsvänligare alternativ till märkets sportbilar, på samma sätt som Porsche Cayenne har kompletterat uppställningen av 911 och det sägs att Lamborghini kommer att presentera sin suv senare under året.

Nu har vi också, genom branschorganet Automotive News, fått veta mer om vad vi har att vänta. Lamborghini Urus, som bygger på Volkswagengruppens MLB-plattform precis som Porsche Cayenne och Bentley Bentayga, kommer också att få drivlina från Porsche.

Det handlar om den fyraliters V8 som också finns i Porsche Panamera Turbo. I Lamborghinis tappning ska maskinen mosa ur sig 650 hästkrafter, vilket är något mer än Porschevarianten. Senare ska också en hybridvariant komma, gissningsvis med drivlinan lånad från Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Systemeffekt 680 hästkrafter.

Möjligen kommer priset inte att överstiga 2 miljoner kronor och Lamborghini räknar med att man kommer att tillverka ungefär 3.500 bilar per år – vilket är lika många som resten av hela den sammanlagda produktionen.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com