Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Brabus Smart Ultimate 125 är en ilsken mygga

Trimmad motor och enorma hjul i Brabus minsting

När Brabus sätter tänderna i lilla Smart blir resultatet iögonenfallande. Kanske kunde de ha valt en annan inredningsfärg.

Mercedestrimmaren Brabus har väl mest gjort sig kända för sina enorma bilar med enorma motorer, gutturalt gurglande maskiner som på tyskt vis önskar lägga vägnätet under sig och skapa utrymme för sin egen storhet.

Men ända sidan det tidiga 2000-talet har man haft ett samarbete med Daimler AG och tillverkat vassa Smartvarianter tillsammans. Men om den senaste Smarttolkningen från Brabus har godkänts av mustascherna i Stuttgart, det framgår faktiskt inte av pressmaterialet.

Brabus Ultimate 125 är hur som helst en citysportbil, enligt Brabus, och som sådan lär den synas i trafikvimlet – inte bara för att bilen på bilderna är lackad en läskig turkos kulör, utan också för att karossarbetet är hyfsat iögonenfallande.

För att kunna klämma in artontumsfälgar under skärmarna har dessa fått breddas och är tillverkade i polyuretan, precis som frontspoilern, trösklarna och den bakre diffusorn. Med breddad spårvidd och sänkt fjädring ska svängförmågan vara förbättrad.

Motorn är Smarts vanliga lilla trepip, men här uppskrämd till stordåd och dubbelkopplingslådan ska vara omprogrammerad för rappare respons. Det kan behövas.

Kanske är den största skillnaden ändå på insidan. Stora delar av interiören är klädd i kviltat läder, i samma, eh, unika nyans som utsidan med kontrasterade detaljer i svart skinn.

Sugen? Då gäller det att skynda sig. Brabus kommer bara att bygga 125 exemplar av bilen och de kostar 49.980 euro styck – eller ungefär en halv miljon kronor. Inte lika sugen längre? Tänkte det.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com