Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Brabus 850 XL – störst går först

Toppfarten begränsad till 300 km/h

Somliga gillar sina bilar stora. Brabus 850 XL handlar bara om storlek, från den enorma, sjusitsiga karossen till de enorma prestandasiffrorna.

När Hannibal fick för sig att han skulle invadera Rom år 218 före Kristus tog han med sig 38.000 infanterister, 8.000 kavalerister och 38 elefanter. Det gick inte så bra, för elefanterna gillade inte Alpernas klimat och bestämde sig för att dö.

Tänk om Hannibal bara hade haft 38 stycken Brabus 850 XL i stället. Romarna hade inte haft någonting att säga till och vi hade inte pratat om romarriket; vi hade pratat om Karthago som ursprung för vår västerländska livsstil.

Därför att störst går först.

Därför att störst går först.

Brabus 850 XL är Extra Large ur livets alla aspekter. Baserad på Mercedes-Benz enorma sjusitsiga suv GLS-klassen har Brabus hällt ner ont krut under huven och sprängt alla gränser för vad ett medelstort hyreshuskvarter ska kunna klara av.

Baserad på AMG-grisen GLS 63 4-Matic har Brabus borrat i motorn, smitt kolvar, svarvat vevaxel, kladdat kolfiberinsug och monterat orgelpipor i stället för avgasrör. Vi gissar att de också har offrat en get vid midnatt, för resultatet är helvetiskt.

Vi pratar nämligen om 2,6 ton suv som accelererar från noll till hundra på 4,2 sekunder, eftersom Brabus plockar ut – håll i er – 850 hästkrafter ur motorn. Toppfarten fick de begränsa till 300 km/h för att däcken inte klarar av mer. På tal om däck, de mäter 23 tum i diameter. Praktiskt!

Med kolfiberdetaljer på utsidan och ordentliga emblem berättar för omvärlden vad det var som just körde om. Som om motorljudet inte redan skulle ha avslöjat det. Brabus hävdar faktiskt att de utprovat allting i vindtunnel för att minska lyftkrafterna och uppnå någon slags högfartsstabilitet.

Priset beror helt på utrustningsnivå och du kan beställa din Brabus 850 XL redan i dag.

Foto: Brabus, Wiki Commons/Stiopa
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com