Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Brabus 850 6.0 Biturbo världens starkaste 4-sitscab

Håll hårt i peruken, toppfarten är 350 km/h

Med 850 hästkrafter tar Mercedes-trimmaren Brabus senaste skapelse priset för starkaste fyrsitsiga cabriolet någonsin. I toppfart lär både hatten, håret och huvudet blåsa bort.

I snart 40 år har Bottropbaserade Brabus pumpat upp Mercedes-Benz mustigaste modeller till testosteronstinna toppfartsmonster. Den senaste, Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio, baseras på Mercedes-AMG S 63 Cabriolet. Brabus tyckte dock att 585 hästkrafter var lite fjolligt och borrade upp motorn till knappt sex liters cylindervolym och bytte ut vevaxel, stakar och kolvar till biffigare grejer.

Tillsammans med friare insug, avgassystem och större turboaggregat har de lyckats öka effekten till 850 hästkrafter. Kanske ännu mer skrämmande är vridmomentssiffran: Brabus jordbävning mäter 1 450 Nm på Richterskalan. Bränsleförbrukningen? Tja, 10,3 l/100km vid blandad körning. Hur som helst räcker det till en toppfart på 350 km/h och då har ju din tupé blåst bort för länge sedan. Då har ändå Brabus fått begränsa framfarten elektroniskt, för däcken tål inte högre hastighet än så.

För att ingen ska undgå att du inte kör omkring i en vanlig proletär S 63 AMG har Brabus kittat karossen med kolfiberbitar, inredningen med nya material och bytt hjul till 21-tumsfälgar. Vad den kostar? Brabus har inte lämnat några uppgifter på den punkten, men om du måste fråga så …

Foto: Brabus
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com