Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford ansiktslyfter EcoSport

Ny front och fler motoralternativ.

Världsbilen byggs överallt utom i Europa men det går alldeles utmärkt att köpa den här också. Nu även med dieselmotor.

Har du hört talas om Ford EcoSport? Nej, inte jag heller. I den svenska registreringsstatistiken ligger den och skvalpar långt ner i listorna, men i världen är den lilla suven stor.

För den Fiesta-baserade bilen byggs i Kina, Brasilien, Indien, Thailand och Ryssland och den begick sin premiär på bilsalongen i New Delhi för fem år sedan. Europa, det är liksom bara en nordlig avkrok som kan få hand om överskottet när en miljard kineser köpt varsin EcoSport.

Var nu de ska få plats?

Men den går att beställa hos din Fordhandlare, om du skulle vara ute efter en minisuv och råkar ha ett gott öga till just Ford. Och nu har den dessutom blivit snyggare, för den gamla runda hakan och de kisande ögonen har ersatts av en blåkopia av storebror Kugas höga kindben. Sedan gjorde de ungefär samma sak där bak.

Insidan är uppstädad med ny mittkonsol och en pekskärm med uppdaterat innehåll. Numera får man mobilintegration och ett ljudsystem med tio högtalare.

Som komplement till den literstora bensinmotorn kan man nu också få sin EcoSport med en fyrhjulsdriven 1,5-liters dieselspis och kanske kan den därmed utmana Seat Arona och Kia Stonic och allt vad de heter. Det lilla suvsegmentet växer så det knakar.

Som brukligt i segmentet är man också öppna för personlig touch: enligt Ford kan man få välja mellan tolv ”djärva” färger. Bra, för man vill ju inte förknippas med någon modlös och försiktig kulör. Vad skulle det vara? Beige? Då kan du inte få din EcoSport i beige.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com