Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen tror på framtid för dieseln

Volvo dödförklarar diesel - i Tyskland ökar försäljningen

Dieselmotorn lever – och ökar sin försäljning. Nu kommer nya siffror som visar att Volkswagen nästan dubblade sin dieselförsäljning till privatpersoner i Tyskland förra året. ”Dieseldebatten är laddad, men det kommer att vara en viktig teknologi i många år framåt”, säger Jürgen Stackmann, styrelseledamot i Volkswagen till CNN.
Svenska Volvo tycker dock helt tvärtom: ”Dieseln är på utdöende”, säger Europachefen Lex Kerssemakers.

Volkswagen försöker lämna sitt förflutna med dieselgate bakom sig och mycket av företagets kommunikation handlar om de nya elmodellerna I.D. som ska gå att köpa från cirka 220 000 kronor. Samtidigt finns det i dag endast 17 000 elbilar i Sverige och över 4,5 miljoner bensin- och dieselbilar, så förändringen mot elbilar har bara börjat.

Om bara elbilar såldes i Sverige redan i dag skulle det ändå ta uppemot 20 år innan alla bilar är utbytta.

Nu kommer nya siffror som visar att Volkswagen ökar sin dieselförsäljning kraftigt efter dieselgate. Förra året var 43 procent av märkets bilar i Tyskland dieseldrivna. Och försäljningen av dieselbilar till privatpersoner gick från en andel på 15 procent till 27 procent i Tyskland.

– Dieseldebatten i Tyskland är känslomässigt laddad och bygger ofta inte på fakta. Givet dess höga effektivitet och prestanda i ljuset av klimatförändringar så kommer dieselmotorn att vara en viktig teknologi många år framåt, särskilt för de som åker långt, säger Jürgen Stackmann i ett uttalande.

Totalt sett sålde Volkswagen  över 6,2 miljoner bilar förra året. Hela koncernen sålde 10,8 miljoner bilar. Bara en procent av bilarna var elektrifierade.

– Det är en hype kring elbilar, men ärligt talat så är det inte så många som har råd med en Tesla. Och om du har långt att åka är elbilar inte särskilt praktiskt. Därför att all teknologi och infrastruktur inte finns på plats ännu, säger Christian Stadler, professor på Warwick Business School till CNN.

Han ger därmed stöd till journalisten Robert Collin som i ett uppmärksammat inlägg på BytBil nyligen uppmanade till en viss skepsis mot elbilshypen.

Svenska Volvo delar dock inte Volkswagens syn på att dieselmotorn har en framtid. Nyligen gick Europachefen Lex Kerssemakers ut och dödförklarade dieseln. I sommar presenterar Volvo sin allra sista nya dieselmotor, sedan är det full satsning på elbilar.

– Vi ser ingen framtid för diesel. Vi håller redan på att omfördela resurser vi haft på dieselutveckling till rena elbilar. Motorn vi presenterar i mitten av det här året är den sista vi utvecklar, säger Lex Kerssemakers.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com