Redaktionen tipsar

Volkswagen: Kommer med 20 nya elbilar

Jättesatsningen för 100 miljarder kr

BERLIN. ID.3 är bara det första lilla steget. Nu startar Volkswagens enorma elbilsoffensiv. 20 nya modeller ska lanseras – 100 miljarder kronor satsas på utveckling. – Vi vill demokratisera elbilen, bli elbilarnas Golf, säger Jürgen Stackmann, marknadsdirektör.

LÄS MER OM NYA VOLKSWAGEN ID.3 HÄR

Från att ha varit världens mest bespottade bilmärke efter dieselgate vill Volkswagen bli det miljövänligaste och mest klimatmedvetna. Lanseringen av ID.3 är startskottet för en enorm elbilsoffensiv.

– Det är en speciell dag för Volkswagen. Vi öppnar ett nytt kapitel i vårt företags historia för kunderna. Räckvidden har varit för lång, laddtiden för lång, bilarna för dyra och oattraktiva. Det är huvudorsakerna till att kunderna har bestämt sig för att inte köpa en elbil. Det tillhör det förgångna. Volkswagen startar i dag en ny era: Nu kan du köpa en elbil.

Enligt Jürgen Stackmann är Volkswagen säkra på att elektriska bilar är lösningen för framtidens bilar.

– Vi är skyldiga våra barn det här. Vi är skyldiga att skapa klimatneutrala bilar för våra barn och barnbarns skull. E-mobilitet är vår lösning för framtidens lösning ingen tvekan.

Fram till 2023 investerar Volkswagen omkring 100 miljarder på att lansera 20 olika elbilsmodeller.

10 miljoner eliblar ska säljas av de 20 modellerna fram till 2030. År 2050 ska hela företaget vara klimatneutralt och inte orsaka några Co2-utsläpp överhuvudtaget.

I genomsnitt innebär det dock mindre än en miljon elbilar per år, vilket ska jämföras med de sex miljoner bilar Volkswagen säljer i dag och de 10 miljoner bilar som säljs av alla koncernens märken.

Dagens lansering av elbilen ID.3 är startskottet för Volkswagens satsning. En omsvängning som heter duga för ett företag som orsakade dieselgate och har fått böta 100-tals miljarder. Nu lovar Volkswagen att leva upp till Parisavtalet.

– Vi är tydligt committade till målen i Parisavtalet, med en vision om att skapa ett klimatneutralt samhälle fram till 2050. För oss innebär det att skapa klimatneutral mobilitet.

Redan under nästa år kommer fler elbilar att lanseras, bland annat en bil Volkswagen i dag kallar ID.Next, men inte närmare vill berätta om. Fabriken i Zwickau i Tyskland har inledningsvis en kapacitet på 300 000 bilar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com