Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford Focus får ett ansiktslyft – ny design och teknik

Får en sjuväxlad dubbelkopplingslåda

Större
Stäng
 • Facelift på Ford Focus
  Ford Focus har fått en facelift. Foto: Ford.
 • Ford Focus Active
  Ford Focus Active. Foto: Ford.
 • Ford Focus ST-line
  Ford Focus ST-line. Foto: Ford
 • Ford Focus har fått en facelift. Foto: Ford.
 • Ford Focus Active. Foto: Ford.
 • Ford Focus ST-line. Foto: Ford
 • Ford Focus har fått en facelift. Foto: Ford.
 • Ford Focus Active. Foto: Ford.
 • Ford Focus ST-line. Foto: Ford

Ford har presenterat ett ansiktslyft på Ford Focus som bland annat innebär ny design och en del ny teknik.

Ford har nu introducerat en facelift av sin modell Focus. På ytan ser förändringarna inte att vara så stora. Focus får dock en ny design på huven, annorlunda grill och nya LED-strålkastare. Även baktill finns det små förändringar.

Ford Focus får en ny 13,2 tums pekskärm. Foto: Ford

Väljer man till ST-line-paketet får man ett sportigare utseende på bilen, medan om man väljer Active-paketet får man ett mer suvaktigt utseende. Dessutom har den fyra centimeter högre markfrigång jämfört med ST-Line X.

Under motorhuven är det större nyheter i form av en sjuväxlad dubbelkopplingslåda som finns som tillval. Den kompletteras med en 1-litersmotor med mildhybridsteknik på 123 eller 158 hästkrafter. Dessutom finns en 1,5-liters dieselmotor på 120 hästkrafter välja.

I interiören finns en 13,2 tum stor infotainmentskärm med Ford senaste teknik och har även stöd för OTA-uppdateringar. Infotainmentsystemet ska även använda sig av maskininlärning som lär sig av föraren körbeteende. Den ska föreslå saker för föraren och anpassar sig efter dennes användning. Via skärmen kan man även styra ett antal funktioner som tidigare styrdes via fysiska knappar, såsom uppvärmning och ventilation. Bilen är även kompatibel med Apple Carplay och Android Auto. Även instrumentpanelen är helt digital.

För första gången har Focus fått dödavinkelassistans som fungerar från 65 km/h. Ett annat hjälpmedel är Intersection Assist som använder bilens framåtvända kamera i kombination med radar, för att övervaka vägen från eventuella kollisioner med mötande fordon i parallella körfält.

Ford Focus går att välja som både en femdörrars halvkombi och kombi. Nya Focusen lanseras i Sverige under nästa år. Några priser har inte kommunicerats ut.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com