Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kia Ceed facelift – ny design och teknik

Ceeds tigernosgrill har blivit större

Större
Stäng
  • Uppdaterade Kia Ceed-familjen.
    Uppdaterade Kia Ceed-familjen. Foto: Kia
  • Uppdaterade Kia Ceed-familjen. Foto: Kia

Den tredje generationen av Kia Ceed har fått ett ansiktslyft i form av ny design och en del teknikuppdateringar. 

Den tredje generationen av Kias populära modell Kia Ceed får nu ett ansiktslyft, eller rättare sagt, hela Ceed-familjen: femdörrars, Ceed Sportwagon, Proceed och Xceed. Alla versioner är utvecklade, designade och tillverkade för marknaden här i Europa.

Designmässigt så har Ceeds tigernosgrill blivit något större i mitten och fått nya blanksvarta detaljer, samt kromade ”vingar”. Den har även fått den nya Kia-logotypen. 

Kia Ceed Sportwagon Plug-In Hybrid har en täckt grill. Strålkastarna har även nytt ljusarrangemang med tre framträdande pilar som utgör LED-signaturen. 

Ceed har även fått en ny fälgdesign och fyra nya färger erbjuds i form av Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Gray och Experience Green. 

LÄS MER: Kia om nya EV6: ”Ett statement där vi visar vad vi kan”

Även interiören har uppdaterats med nya materialval och och detaljer, exempelvis knappar och växelväljaren. Den har en 12,3 tum stor instrumentskärm och en mindre 10,25 tum infotainmentskärm. Bilen får även en ny mjukvara som gör att användarna kommer ha möjlighet att fjärransluta sin bil via Kia Connect. På så sätt kan de använda olika funktioner ombord för att förbättra interaktionen och få en bättre överblick av bilen.

Den har fått mer omfattande säkerhetsfunktioner. Bland annat har dödavinkelvarnaren ersatts av ett aktivt system för att undvika kollisioner. Även andra assistanssystem har uppdaterats för att ge de senaste finesserna. 

I Sverige kommer samma motoralternativ som tidigare erbjudas. Dock kommer en ny 1,5 T-GDi ersätta 1,4-liters bensinmotorn. Kia Ceed SW Plug-In Hybrid har en elektrisk räckvidd på upp till 5,7 mil på en enda laddning. 

Bilarna börjar tillverkas i augusti och lanseras under hösten. Kia har inte uppgivit några svenska priser. 

LÄS ÄVEN: Bytbil provkör: Kia Sorento Plug-In Hybrid

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com