Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: Volkswagen Polo Facelift

Nytt utseende och nya förarhjälpmedel

Större
Stäng
  • Foto: Volkswagen
    Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen

Den sjätte generationen av Volkswagen Polo har fått ett välkommet ansiktslyft med nytt utseende och en del nya förarhjälpmedel. 

Volkswagen har släppt en ansiktslyft version av Polo, som är den sjätte generationen av den populära lilla bilen.

Modellen har fått stora förändringar på utseendet värdig ett ansiktslyft, och dessutom så kommer även en uppdaterad version av Polo GTI nästa år. Polo har fått en ny front med en fräschare stötfångare och ny LED-belysning, där även själva strålkastarna får nytt utseende. Tittar man baktill så har Polo ny design på klustret av baklyktorna, plus får även där LED-teknik. Som tillval finns även dynamiska blinkers. 

Tittar man inuti Polon så kommer den få en digital instrumentpanel, som är åtta tum, eller 10,25 tum, om man får Digital Cockpit Pro-versionen. Den får även en ny multfunktionsratt. Dessutom får den en rejäl uppdatering på reglagen som styr värmesystemet. Det är nämligen så att knapparna har ersatts av beröringskänsliga paneler. Därmed får man Swipea för att justera temperaturen. Det finns även två USB-C portar, och även ett fack för trådlöst laddning av mobilen. Dock finns detta inte som standard, utan endast som tillval. 

Som standard kommer ett 6,5 tums infotainmentsystem men går att uppgradera till 8 tum, eller 9,2, beroende på utrustningsnivå, och då ingår även trafikinformation i realtid och trådlöst Apple Carplay samt Android Auto. 

LÄS MER: Volkswagen Taigo kommer till Europa nästa år – med förbränningsmotor

För första gången kommer dessutom semiautomatiska förarhjälpmedel till Polo, däribland Travel Assist-funktionen. IQ Drive Travel Assist kan ta över accelerationen, broms och styrningen från och med 30 km/h. Den använder även då även körfältsassistansen och adaptiva farthållaren, men föraren måste såklart alltid hålla händerna på ratten. 

Den går även att få med R-line paketet vilket för att den får IQ Light LED Matrix-teknik som standard och har även ett sportigare utseende. Den främre stötfångaren är delvis inspirerad av Golf R, och får även en annorlunda baktre stötfångare. Som standard får den 16-tums hjul.

Tittar man på motorerna, så är det en enliters, trecylindrig bensinmotorn som gäller, där instegsversionen har 79 hästkrafter och 93 Nm i vridmoment och skickar drivningen till en femväxlad manuell låda. Därefter finns även en turboladdad motor som utvecklar 94 hästar, men där en sjuväxlad dubbelkopplingslåda finns som tillval, utöver den manuella lådan. Toppmodellen har 108 hästar och dubbelkopplingslåda som standard. 

Den kommer börja säljas under det tredje kvartalet 2021, dock inte i Sverige.

LÄS ÄVEN: Volkswagen kräver skadestånd av chefer för dieselgate

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com