Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: Volkswagen Touareg som laddhybrid

Första laddhybriden fram Volkswagen med fyrhjulsdrift

Volkswagens flaggskepp Volkswagen Touareg har lanserats som en laddhybridversion – Touareg R. Laddhybriden har 462 hästkrafter och på ren el kan man köra på i upp till 4,7 mil enligt WLTP.

Volkswagen Touareg R har fyrhjulsdrift som standard och har ett vridmoment på 700 Nm. Dessutom kan Toureg R dra upp emot 3,5 ton. Bilen är den första modellen från Volkswagen som erbjuder assisterad körning i hastigheten upp till 250km/h. Systemet justerar automatiskt bilens position i längd och sidled. Travel Assist som systemet heter är standard på svenska marknaden. 

Touareg R är den första laddhybriden i det sportigare R-utbudet och är den kraftfullaste hybriden från Volkswagen. Det är även Volkswagens första laddhybrid med fyrhjulsdrift. Touareg R baseras på den tredje generationen av Touareg som lanserades 2018. 

Elmotorn som finns under motorhuven är på 136 hästkrafter. Bilen har även en treliters turboladdad V6-bensinmotor som levererar 340 hästar. Systemets samlade effekt är 462 hästkrafter och har ett maximalt vridmoment på 700 Nm. O-100 km/h går på 5,1 sekunder och har en 8-stegrad Tiptronic automatväxellåda. Man kan köra i hastigheter i upp till 135 km/h på ren el. Topphastigheten är begränsad till 250 km/h.

Vid blandad körning är drar motorn 2,8 l/100 km, samt 24 kWh/100 km enligt WLTP. Utsläppet vid blandad körning är 63 g/km CO2. Vid blandad körning har Touareg en räckvidd på upp till 810 kilometer enligt WLTP. Modellen har sju olika körprofiler att välja mellan: Eco, comfort, normal, sport, individual, samt offroad och snow.

LÄS MER: Volkswagen gör sig av med Lamborghini?

Som standard levereras Touareg R med bland annat med adaptiv luftfjädring, Travel Assist, IQ.Light LED matrix-strålkastare, ett skjutbart/uppfällbart panoramasoltak och med digitala Innovision Cockpit.

Som tillval finns två parkeringssystem: Park assist plus där det möjligt att automatiskt köra in och ut ur parkeringsplatser som ligger längst med och i rät vinkel mot vägen. Park assist med fjärrkontroll innebär att föraren kan stiga ut ur bilen, ta med sig bilnyckeln och sedan starta parkeringsförloppet via appen.

Den nya laddhybriden har en interiör i svart läder med dekorsömmar i grå som standard. Utanför har den luftintagsgaller, svarta påbyggnadsdelar och 20-tumsfälgar. Som tillval finns tio metallicklacker som är exklusiva för Touraeg R. Dessutom finns 21 och 22 tumsfälgar att välja mellan. Kunder kan även välja ett svart läderpaket.

Det rekommenderade cirkapriset på Nya Touareg R är 844 900 kronor och den svenska premiären sker i november.

LÄS OCKSÅ: Volkswagen ID.4 med svenska priser 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com