Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo V60 CC lockar till skogsäventyr

Får terrängplast och fyrhjulsdrift.

Cross Country betyder fyrhjulsdrift och hög markfrigång. Därmed kan Volvo V60 köra ut i skogen utan att oroa sig för att köra fast.

VOLVO V60 – SPARA 60 000 KR – läs mer här

Gummistövlar i stället för skinnskor, det är väl det närmaste sättet man kan beskriva Volvos vana att göra Cross Country av sina vanliga kombimodeller. Så är det också när Volvo i dag presenterade nya V60 Cross Country för pressen vid en tillställning i Stockholm.

Cross Country, den signalerar svampplockningsversioner av Volvos vanliga kombimodeller till skillnad från de mer renodlade suvarna i XC-serien – som en förkortning av, öh, Cross Country.

Nåväl, V60 Cross Country är alltså i grunden en Volvo V60, en bil som hade premiär i våras och som imponerade när vi fick provköra den. Men i Cross Country-utförande har den fått sex centimeter högre fjädring, två decimeters markfrigång och den obligatoriska terrängplasten runt hjulhusen.

Volvo Cars

Precis som det varit från början.

Fler oömma plastbitar finns i karossens nederkant och man ska våga köra ut bilen utanför asfalten. När man siktat svamp, till exempel. Då kan det vara bra att Cross Country bara kommer att säljas i fyrhjulsdrivet utförande – antingen som T5 med 250 hästkrafter eller som dieseldriven D4 med 190. Båda varianterna levereras med åttaväxlad automatlåda. Framöver väntas fler versioner, bland annat både mild- och laddhybrider.

För att understryka skogsvandrarstilen är Volvo V60 Cross Country utrustad med både Hill Descent Control, som förenklar körningen nedför bergssidor, och ett speciellt Off Road-körläge som underlättar när du kör upp för berget igen.

Bortsett från det är det mesta precis som i vanliga V60, bara några centimeter högre upp. Bilen går att beställa redan nu och priserna startar på 381.900 kronor.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com