Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo V90 Cross Country ska locka svampplockare

Storkombin får en skvätt suv-krydda med plastsmak

Volvos senaste storkombi V90 får gå i kurs hos XC90. Med en smula terrängstuk ska V90 Cross Country locka skogstokiga svampplockare.

En försiktigt fjädringshöjd kombimodell med plast runt hjulhusen, det är ett recept som Volvo har följt ända sedan Volvo V70 XC lanserades för tjugo år sedan. Allt för att skänka en air av terrängduglighet, på samma sätt som hos Audi Allroad och Subaru Outback.

Jag hade konsiga kokosmattor också.

Volvo Cars

Jag hade konstiga kokosmattor också.

Nu kommer den senaste i raden av skogskombi från Volvo: V90 Cross Country. Mönstret är det samma som förr med höjd fjädring och terrängplast runt hjulhusen. Stötfångarna är utformade för att klara mer ojämna underlag.

Volvo uppges ha arbetat hårt med chassisetupen för att få den upphöjda fjädringen att fungera både på landsväg och i terräng. Hjulen är större och spårvidden bredare än på vanliga V90.

Till de terrängvänliga anpassningarna hör också körhjälp i nedförsbackar (Hill Descent Control) och särskilt utvecklade däck som ska fungera bättre i terräng och skänka förfinad vägkomfort.

Motoralternativen sträcker sig från D4 på 190 hästkrafter till T6 på 320 hästkrafter. Den minsta motorn erbjuds med en sexväxlad spaklåda, övriga versioner får en åttaväxlad automat. Alla finns med fyrhjulsdrift.

I Sverige startar prislistan på 368.000 kronor och en fullsmetad T6 klättrar över halvmiljonen. Orderböckerna är redan öppna och produktionen startar i november.

Foto: Volvo Cars
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com