Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race ska rädda världshaven

Segelbåtsbilen får detaljer i grått och orange.

Med mattor tillverkade av gamla fiskenät ska Volvos senaste Ocean Race-variant bidra till gladare laxar.

Volvo och Volvo, alltså de båda bolag som tillverkar personbilar respektive lastbilar, lägger enorma summor på att få ha sitt namn på seglingstävlingen Volvo Ocean Race. Vart tredje år ger sig ett antal båtar iväg på en resa runt världen och i år avseglade sju skepp från spanska Alicante och de väntas gå i mål i holländska Haag den 30 juni nästa år.

Volvo Cars, alltså det ena av de båda Volvobolagen, låter sig förstås inte nöjas med att bara kasta pengar i sjön, utan vill också utnyttja sitt havsnära läge till att sälja fler bilar. Så därför får vi nu Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race och den ska faktiskt hjälpa till att göra världens fiskbestånd lite gladare.

En glad lax.

Själva bilen kommer att bidra till renare världshav eftersom mattorna är tillverkade av Econyl, ett textilmaterial som framställs av återvunnen nylon, bland annat fiskenät som har hämtats upp från havets botten. Men Volvo kommer också att donera en del av försäljningen, cirka tre miljoner kronor, till ett vetenskapsprogram om plast i haven som bedrivs i samband med segeltävlingen.

Bortsett från det får V90 Cross Country Volvo Ocean Race extra eluttag, smuts- och vattenavvisande interiörmaterial och en integrerad ficklampa. Egna fälgar, vit lack och interiördetaljer i grått och orange särskiljer Ocean Race-versionen från vanliga Cross Country. Prislistan startar på 572.900 kronor för en 190-hästars dieselbil och den går att beställa från och med i dag.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com