Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Se de första bilderna: Här är faceliftade Volvo S/V90

Nu kommer Volvo S90 och V90 i en uppdaterad och ansiktslyft version.
Modellerna får mildhybrid-motorer och uppfräschat yttre.
Största synliga skillnaden är en helt ny design av bakljusen.

Volvo S90 och V90 börjar ha några år på nacken och modellerna som varit storsäljare i Sverige kommer nu i uppfräschade versioner. Förutom en försiktig modifierad exteriör som kommer hela modellen med 48-volts mildhybrid-drivlina för alla modeller.

De exteriöra förändringarna innefattar både fronten och bakpartiet på S90 och V90, inklusive nya dimljus, ny spoilerdesign och en ny nedre främre stötfångare.

På V90, V90 Cross Country och S90 är den mest slående detaljen den helt nya designen av bakljusen. Volvo kallar det för signaturbelysning med en sekventiell blinkers som är helt LED-teknikbaserad. Dessutom finns nya färger och fälgar till bilen.

Modellserien får ett nytt ljudsystem från Bowers och Wilkins med en omfattande uppgradering med en uppgraderad förstärkare, automatisk reducering av vägljud samt en ny inställning som enligt Volvo efterliknar ljudbilden på din favoritjazzklubb.

Dessutom kommer den kinesiska luftrenaren PM 2.5-partikelsensor till Sverige. Luftrenaren utvecklades ursprungligen för den kinesiska marknaden och rullas nu ut globalt, och den gör att föraren kan övervaka luftkvaliteten i kupén på displayen i mittkonsolen. Om så önskas kan Advanced Air Cleaner avlägsna nästan alla små partiklar i luften i kupén på bara några minuter.

Mildhybrid-varianterna, som först introducerades för SUV:arna XC90 och XC60 förra året, finns nu även för alla andra bilar i 90- och 60-serierna, samt för XC40.

Volvo hävdar att mildhybriderna sänker bränsleförbrukningen och utsläppsnivåerna med upp till 15 procent under verkliga körförhållanden.

Även XC60-modellen tycks få uppdaterat utseende på bland annat grillar, enligt bilder Volvo sänt ut.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com