Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo V90 görs om i höst - så blir den

Nya motorer och uppfräschad exteriör

Nu är Volvos facelift av V90-modellen på gång.
De exteriöra ändringarna är nästan omöjliga att upptäcka om du inte är Volvokännare.
Den stora nyheten under skalet är mildhybridteknik.

Volvo V90 var den tredje modellen som Volvo presenterade på den så kallade SPA-plattformen. Först ut var Volvo XC90 som fick en liten facelift tidigare i våras. Ja, ordet facelift är kanske att ta i, det handlar mer om lite botoxinjektioner eller fillers för en åldrande modell.

Nu är ju inte Volvo V90 särskilt gammal, bilen kom i början av 2016 och nu kommer mindre kosmetiska förändringar av stötfångare och plastlister. Av upphovsrättsskäl kan vi inte publicera mer än en faksimil av spionbilderna, men du missar garanterat inget sensationellt. Den största förändringen verkar vara baklyktorna som är övertejpade på Volvos testbil.

Under huven blir det en lättare uppdatering då mildhybridtekniken från XC90 flyttar in hos V90. Det handlar om B5-motorn som trots den lite förvirrande beteckningen är en dieselfyra med mildhybridteknik och bromskraftåtervinning för att spara bränsle. I XC90 slupar den i sig 0,97 l/mil enligt WLTP, så det återstår att se vad förbrukningen blir i den något nättare V90-karossen.

Invändigt är det också bara finjusteringar som gäller. Volvo var ledande med touchskärmar när bilen lanserades för tre år sedan, i dag är konkurrenterna i kapp och förbi. Men det blir för dyrt för Volvo att göra om bilarnas instrumentpaneler mitt i pågående modellcykel. Men fortfarande känns Volvos interiörer fräscha i designen.

Volvo V90 säljer fortfarande väldigt bra i Sverige och är landets mest sålda bil hittills i år, 8172 bilar när även sedanen S90 räknats in. Globalt sett är det dock en väldigt marginell modell för Volvo, och framtiden för den stora herrgårdsvagnen har sagts vara osöker.

HÄR KAN DU SE BILDERNA PÅ NYA V90

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com