Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Säljstart för nya Volvo V90

Snart dags för nya V90 att rulla ut på vägarna på riktigt.

Vecka 24 startar produktionen i Torslanda av den efterlängtade V90, en bil som ersätter storsäljaren V70/XC70. Redan nu har försäljningen startat och orderböckerna är redo att fyllas på. Beräknad leverans för de första kundbilarna är efter sommaren.

– Lanseringen av nya Volvo V90 är enormt viktig för oss. Bilen ska bli en ny storsäljare, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

De versioner som finns att beställa från och med nu är dieselversionerna D4 med framhjulsdrift och från Momentumnivå samt D5 AWD från Momentum samt bensinversionerna T5 FWD och T6 AWD från Momentum. Senare i år kommer även bland annat Volvo V90 Cross Country lanseras.

V90 efterträder alltså V70/XC70 samt 850 som alla varit med och toppat försäljningen i Sverige sedan 90-talet. I fjol registrerades 28 613 av modellen V70/XC70 och den planerade årsvolymen för Volvo V90 i Sverige ligger på cirka 15 000 bilar.

– Vi har verkligen haft en helt fantastisk resa med svenskarnas absoluta favoritbil. Men nu går vi in i en helt ny era med nya Volvo V90. Och vi gör det med en bil som är ny på alla områden och som är utvecklad med förare och passagerare i centrum. Design, säkerhet, teknik, körbarhet – allt ligger i yttersta framkant. Vi kommer att bli klassledande, säger Jessica Span.

Nya Volvo V90, systerbilen S90 samt Volvo XC90 har mycket gemensam teknik. Samtliga tillverkas i Volvos Torslandafabrik och bygger på Volvo Cars nya SPA-plattform. Senare i år kommer även laddhybriden Volvo V90 T8 Twin Engine att börja byggas.

Foto: Volvo
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com