Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jaguar F-Pace får facelift och kommer som laddhybrid

Snålare utsläpp för den stora suven

Jaguar F-Pace har fått ett nytt utseende – och nya elektrifierade alternativ.
Den stora suven kommer i flera mildhybridvarianter och framför allt som laddhybrid.

Efter fyra år på marknaden är det dags för ett ansiktslyft för Jaguar F-Pace.

Exteriören har uppdaterats med en renare design med nya strålkastare, bakljus och motorhuv. De smalare LED-strålkastarna finns nu med Adaptive Driving Beam-funktionen som dämpar helljus för mötande trafik.

På insidan är den 11,4-tums HD-pekskärmen en märkbar nyhet. Den är 48 procent större än i de tidigare modellerna och beskrivs som ”interiörens hjärta”. Infotainmentsystemet, som har stöd för Apple CarPlay och Android Auto, är snabbare ä tidigare och vissa funktioner ska gå att uppdatera över internet.

Hybridvarianten Jaguar F-Pace P400e har en total effekt på 404 hästkrafter och ett vridmoment på 640 Nm. 0-100 km/h ska göras på 5,3 sekunder. Elmotorn på 105 kW drivs av ett stort 17,1 kWh batteri och den helektriska räckvidden lyder 53 kilometer enligt WLTP.

Eftersom koldioxidutsläppet ligger på 49 gram per kilometer är den miljöbonusberättigad.

Även de traditionella motoralternativen är snålare i utsläppsväg. Flera av dem har är mildhybrider med ett 48-voltssystem. Samtliga har fyrhjulsdrift och en åttastegad automatlåda som standard.

På dieselsidan är instegsversionen med mildhybridteknik en 2,0-liters turbofyra med 163 hästkrafter. En annan variant har ligger inne 204 hästkrafter. Det finns också en 300 hästars 3,0-liters turbosexa med eller utan mildhybrid.

Bland bensinalternativen finns en 2,0-liters hurbofyra med 250 hästkrafter samt en 340 eller 400 hästkrafter stark 3,0-liters turbosexa med mildhybridteknik.

Några svenska priser har inte presenterats än. Men i Norge har Jaguar F-Pace ett startpris på 799 000 norska kronor

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com