Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: Jaguar XF facelift

Den brittiska lyxbilen Jaguar XF har fått ett ansiktslyft med en del visuella förändringar och en del förändringar i förarkabinen samt under motorhuven.

Tittar man på utseendet på ansiktslyfta Jaguar XF har den en ny stötfångare framtill och ett lägre luftintag för att ge en ökad visuell bredd. Intrycket förstärks av en ny, bredare grill.

Bilen har nya, tunna adaptiva LED-strålkastare som analyserar vägen och automatiskt anpassar styrkan på ljuset för mötande trafik och trafikskyltar. Baktil har bilen en ny stötfångare som visuellt sänker bilen. Bakljusen har även mörkare färger.

Interiören är ny och som enligt Jaguar är mer dynamisk samt har större fokus på föraren. Mittkonsolen har en trådlös enhetsladdare med telefonsignalförstärkare. Interiören har en centralt monterad 11,4-tums pekskärm som styr det nya infotainmentsystemet.

De nya sätena har bättre dämpning med ny massagefunktion och förbättrad täckning av de områden som antingen ska värmas upp eller kylas ned. Som tillval finns bland annat kabinluftjonisering med PM2.5-filtrering som fångar upp små partiklar och allergener. Dessutom har kabinen en aktiv vägbrusreducering.

Jaguar XF och XF Sportbrake (kombiversionen) kan vällas mellan två olika fyrcylindriga bensinmotorer eller en dieselmotor som är utrustad med mildhybridteknik (Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV).

Dieseln har en fyrcylindrig turbomotor som levererar 204 hästkrafter, samt ett vridmoment på 430 Nm. Både bakhjuls- och fyrhjulsdrift finns som tillval.

Väljer man bakhjulsdrift går 0-100 km/h på 7,6 sekunder och koldioxidutsläppet är 130 g/km. Bränsleförbrukningen är 4,9 liter/100 km, medan fyrhjulsdriften gör 0-100 km/h på 8,0 sekunder samt släpper ut 137 g/km. Bränsleförbrukningen är 5,2 liter/100 km. 

Bensinmotorerna levererar antingen 250 eller 300 hästkrafter och är en tvåliters, fyrcylindrig turboladdad motor med ett vridmoment på 365 Nm respektive 400 Nm. 0-100 km går på 6,5, respektive 5,8 sekunder. Bränsleförbrukningen är 8,0, respektive 8,3 liter/100 km, medan koldioxidutsläppen är 181, respektive 188 g/km.

Alla motorer har en åttaväxlad automatlåda och kan levereras med antingen bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Dock finns den kraftigare bensinmotorn enbart med fyrhjulsdrift.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com