Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Opel Insignia Country Tourer kommer i höst

Får fyrhjulsdrift, hasplåtar och terrängplast.

Opel gör som Mercedes-Benz och Volvo, höjer fjädringen och skyddar skärmkanterna. Möt Insignia Country Tourer.

För en månad sedan blev det klart att General Motors säljer tyska Opel till franska PSA-gruppen. Vad det kommer att betyda för Opel som märke vet vi inte ännu, men något chocktillstånd tycks i alla fall inte ha inträtt.

Tvärtom, Opel spottar ur sig nya varianter på den nyligen presenterade Insignia och den senaste i raden heter Country Tourer. Om nya Opel Insignia har vi skrivit tidigare, även i kombiversion, så vi koncentrerar oss på vad som skiljer ut Country Tourer från de övriga.

Först och främst har Country Tourer fått gummistövlar, precis som Mercedes-Benz E-klass All-Terrain och Volvo V90 Cross Country. Hasplåtar undertill och terrängplast runt hjulhusen ska göra Country Tourer lite mindre ömtålig när man svänger ut i svampskogen. Att fjädringen har höjts ett par centimeter hjälper nog till.

Alltid praktiskt med hög markfrigång.

Och så ser den ju lite tuffare ut också. Eller som Opels designchef Mark Adams uttrycker det, att ”den också förmedlar Opels moderna designfilosofi att förena skulpturalt artisteri och tysk precision”. Så kan man ju också säga, när man egentligen menar ”den är rätt snygg, tycker jag”.

Faktiskt tar nog Opel terrängambitionerna på allvar. Insignia Country Tourer är inte bara fyrhjulsdriven, utan har också en aktiv differentialbroms i bakaxeln som fördelar kraften till det bakhjul som bäst klarar av att ta hand om den.

Officiell premiär för Country Tourer kommer att ske på bilsalongen i Frankfurt i höst och leveranserna lär komma igång strax därefter.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com