Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Seat Tarraco är en ny stor suv

Spanskt svar på Skoda Kodiaq

Seat visar upp sin motsvarighet till Skoda Kodiaq och Volkswagen Tiguan Allspace. Tarraco kan fås med sju sittplatser.

Det blev inte Alboran. Inte heller blev det Aranda eller Avila. Seat hade svårt att bestämma sig för vad deras nya, stora suv skulle heta, så de bad internet om hjälp. Och ja, de var medvetna om riskerna, så de hade beskurit möjligheterna att välja till fyra fasta förslag. Av dem blev det Tarraco som gick vinnande ur striden.

Seat Tarraco är alltså det spanska svaret på Skoda Kodiaq och Volkswagen Tiguan Allspace, en suv med möjlighet till tre sätesrader och sju sittplatser, baserad på Volkswagengruppens allomfattande MQB-plattform. I allt väsentligt skiljer det mycket lite mellan de olika koncernsyskonen. Ingredienserna är de samma; kryddningen är olika. Tarraco kommer till och med att byggas hos Volkswagen i tyska Wolfsburg.

Fronten sägs ge en hint om Seats nya formspråk och för all del, grillen är mer framträdande än vanligt. Sidolinjen är lik den hos Volkswagen Tiguan och baktill knyter en reflexrand ihop de båda baklyktorna. Nog är det ganska snyggt och väl sammanhållet.

Interiört ser det ut ungefär som i vilken Volkswagenprodukt som helst: välstädat men knappast nyskapande. Seat utmärker sig gentemot de andra med en bred trälist som löper över instrumentpanelens bredd, samt med en fristående pekskärm som sitter utanpå mittkonsolen.

Här finns också de vanliga förarassistanssystemen som filhållningsassistent och autobroms och som tillval finns dödavinkelvarnare, trafikskyltigenkänning, kökörningsassistent, adaptiv farthållare, helljusassistent och sånt där.

Hushållsassistent?

Vid introduktionen kommer man att kunna välja mellan bensin- eller dieselmotorer på antingen 150 eller 190 hästkrafter och beroende på konfiguration får man framhjulsdrift och manuell växellåda eller fyrhjulsdrift och dubbelkopplingslåda. En laddhybrid väntar i kulisserna.

Seat öppnar orderböckerna i början av december och de första leveranserna väntas ske under första kvartalet nästa år. Några svenska priser är ännu inte fastställda – men en inte alltför usel gissning vore väl att priserna hamnar mitt emellan Skoda Kodiaq och Volkswagen Tiguan Allspace. Eller hur?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com