Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen Tiguan Allspace är 7-sitsig

Med längre hjulbas får Tiguan en extra sätesrad

För amerikanerna visades den redan i januari. Nu kommer den sjusitsiga Volkswagen Tiguan Allspace till Europa.

Dr. Jochen Böhle höll sitt ord. För drygt ett år sedan, när den nuvarande Tiguangenerationen presenterades, sade Böhle som ansvarat för utvecklingen av tekniken i nya Touareg, att den skulle kompletteras med en förlängd version med plats för sju, samt en slankare coupéliknande variant 2018.

Coupén har vi förstås inte sett ännu, men den förlängda, sjusitsiga bilen visades faktiskt i USA redan för någon månad sedan och nu kommer den till Europa. Volkswagen Tiguan Allspace har en dryg decimeter längre hjulbas och sedan ytterligare någon decimeter bakom bakhjulen. Tiguan Allspace är 470 cm lång och totalt ska det extra utrymmet räcka till en tredje sätesrad längst bak. Därmed är den också väldigt lik sin kusin Skoda Kodiaq.

Främst märks förändringen utifrån på de längre bakdörrarna. Men för att ge lite visuell balans åt den större baken har motorhuven höjts och den bakersta sidorutan har fått en knäck uppåt. Därigenom blir den också lite mer lik den över fem meter långa Volkswagen Atlas, som bygger på samma teknik.

Volkswagen AG

Atlas bygger ju precis som Tiguan på VW Golf-plattan

Annars är det mesta som i den vanliga Volkswagen Tiguan. Två olika frontformer finns att välja mellan: on road eller off road, där den senare medger lite bättre möjlighet att köra över hinder. Med den kan man också beställa ett off road-paket med underkörningsskydd som ger drivlinan lite extra trygghet i terrängen.

Alla motorer till Tiguan Allspace är fyrcylindriga och turboladdade, men man få välja mellan bensin eller diesel och hur mycket effekt man vill ha – från 150 till 240 hästkrafter. Samtliga är fyrhjulsdrivna och släpvagnsvikten, beroende på motorvariant, är upp till 2,5 ton.

Försäljningsstarten sker i sommar och då lär vi också veta vad den kommer att kosta. De första leveranserna väntas som tidigast i september – kanske lagom till att vi börjar höra viskningar om en kommande coupémodell.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com