Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Säljstart för Volkswagen Tiguan - med nytt motoralternativ

Så mycket kostar den populära suven

Större
Stäng
  • Volkswagen har nu öppnat orderboken för nya Tiguan.
    Volkswagen har nu öppnat orderboken för nya Tiguan.
  • Volkswagen har nu öppnat orderboken för nya Tiguan.
  • Volkswagen har nu öppnat orderboken för nya Tiguan.

Nya Volkswagen Tiguan finns nu tillgänglig för beställning i Sverige.
En ny bensinversion finns för första gången tillgänglig på den svenska marknaden och snart väntar fler alternativ, däribland en ny laddhybridsversion.
Priset startar på 289.000 kronor.

De senare åren har Volkswagen Tiguan varit en av svenskarnas favoritbilar. Den var en av de bäst säljande bilarna till svenska privatpersoner ifjol och förra månaden skedde 533 nyregistreringar, vilket var nionde högst i landet. Sedan debuten 2007 har omkring 60.000 nya Tiguan registrerats i Sverige.

Många har också väntat med spänning på den nya generationen. Inte minst sedan det stod klart att modellen även ska lanseras som laddhybrid. 

Men vi ska inte gå händelserna i förväg. Det motoralternativet, i sällskap av andra, får en försäljningsstart de kommande månaderna. Den svenska premiären sker ju först i november, preliminärt .

Nu är det bensinen och dieselns tur att få visa upp sig, då dessa grundversioner är beställningsbara från och med i dag. Bensinversionen, som är ett nytt alternativ på den svenska marknaden, har en 1,5-liters TSI-motor med 150 hästkrafter. Den har en sjuväxlad dubbelkopplingsväxellåda och är framhjulsdriven. Det rekommenderade cirkapriset lyder 289.900 kronor.

På dieselsidan pratar vi om en 2,0-liters TDI på 150 hästkrafter med en 4Motion fyrhjulsdrift och en sjuväxlad DSG. Priset här? 349.900 kronor.

Med det avverkat kan vi åter vända blicken åt vad som komma skall. Volkswagen kommer gradvis att lansera de andra motoralternativen de kommande månaderna. Nästa släpp blir den andra dieselversionen på 200 hästkrafter, med preliminär säljstart runt månadsskiftet augusti, september. Priset ligger på 374.900 kronor.

Det är också det enda av de kommande alternativen som har fått en rekommenderad prisbild. Resten är inte satta i nuläget. Efterlängtade laddhybridsversionen Tiguan eHybrid, på 245 hästar, har en preliminär säljstart i november. Den ska kunna köras i helelektriskt läge i 50 km, enligt WLTP. Samtidigt, i november alltså, blir det då säljstart för för R-versionen på 320 hästkrafter och det tredje bensinalternativet på 245 hästkrafter. Lite senare, i januari, är det tänkt att en bensinvariant på 190 hästkrafter ska börja säljas.

För tre kommande motoralternativ, TSI 190 hk, TDI 200 hk och eHybrid, erbjuds de mer utrustade specifikationerna ”Elegance” och ”R-Line”. De ska ge Tiguanen antingen mer elegant eller sportig framtoning genom ytterligare funktioner, designdetaljer och assistans- och komfortsystem.

Standardutrustningen får en helt ny touchmodul för klimatkontrollfunktioner. Det handlar inte bara om beröringskänsliga pekknappar utan upplysta skjutreglage för fläkt- och temperaturskontroll finns till hands. I övrigt kommer samtliga versioner av Tiguan vara standardutrustade med bland annat omgivningsövervakningssystemet Front Assist med nödbromsfunktion, LED-strålkastare, filhållningsassistanten Lane Assist, helljusassistenten Light Assist och den adaptiva farthållaren ACC.

Travel Assist kommer finnas tillgängligt som tillval. Den assisterade körningen kan hjälpa till med styrning, bromsning och acceleration i hastigheter upp till 210 km/H. Övriga tillval är till exempel skjut- och tiltbart panoramaglastak, dragkrok eller dragpaket (med en dragvikt på 2,5 ton), Head-up-display, ett 480-watts ljudsystem från Harman/Kardon och Tiguans nya led-matrisstrålkastare (IQ.LIGHT).

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com