Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Skoda släpper SUV-skiss

Kodiaq är Skodas tolkning av Seat Ateca

Hittills har Skoda inte haft någon riktig SUV i sitt modellprogram. Men det ska det bli ändring på. I september presenteras nya Skoda Kodiaq och redan nu får vi en försmak av formen.

Kodiakbjörnen, Ursus arctos middendorffi, blir stor som en isbjörn och lever i Kodiakarkipelagen i sydvästra Alaska. Som en symbol för oövervinnelig styrka har den fått låna sitt namn till en serie av GM:s tyngre lastbilar.

Skoda vill så klart inte vara sämre och låter den enorma brunbjörnen stå som symbol för sin nya SUV, även om sista bokstaven är utbytt. Skoda Kodiaq utlovas bli stor och rymlig och ska begå sin världspremiär i Berlin 1 september i år. Redan nu har Skoda skickat ut en designskiss som visar på grundformen.

Kodiaq blir Skodas första allvarliga inbrytning i SUV-segmentet, där endast Yeti fått representera märket. Men Yeti är mer familje- eller hantverkarbil än riktig SUV och märket har saknat en seriös högmodell.

Särskilt mycket information finns inte tillgänglig i nuläget, men vi gissar att den precis som Skoda Superb och koncernsyskonet Seat Ateca (som dessutom byggs hos Skoda) kommer att baseras på Volkswagens MQB-plattform.

För mer information får vi alltså hålla oss till efter sommaren. Då får vi veta mer.

Foto: Skoda
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com