Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Skoda Vision X skvallrar om kommande suv

Drivs på bensin, gas och el.

Vi får en försmak av en kommande småsuv från märket i konceptbilen Skoda Vision X. Intressant är också hur den drivs.

Volkswagen har sin T-Roc och Seat har sin Arona, alltså småsuvar som ska locka storstadens millenniumgeneration. Till och med Audi, som annars är lite mer förnäma än de andra i Volkswagenfamiljen, är där och petar med sin lilla Q2. Men Skoda får inte vara med, för de har ingen mindre suv än Karoq.

Men det ska det bli ändring på och konceptbilen Skoda Vision X skvallrar om hur en liten tjeckisk suv kan komma att se ut. Men inte mer än så, för Vision X är en fantasifull designstudie långt från produktionsverklighetens krav.


Läs mer: Skoda Kodiaq lyxar till sig


Det vittnar inte minst drivlinan om, som ska kunna använda bensin, gas eller el för att sätta sprätt på ekipaget. Det låter bra, för en gashybrid släpper ut mindre koldioxid än mer konventionella lösningar (särskilt om man tankar den med biogas), men den lär ha en stunds utvecklingsarbete kvar innan den kan bli verklighet.

Grundformen talar samma språk som de större suvarna Kodiaq och Karoq, även om konceptbilen fåniga små backspeglar och dörrhandtag självklart kommer att se helt annorlunda ut när det blir dags för produktion. Även interiören, med sina sprakande färger och detaljer av kristallglas, lär tonas ner när bönräknarna i Mladá Boleslav påbjudit tjeckisk tjockplast.

Škoda Auto

Eldrivna skateboards lär inte heller bli standard.

Men någonting som vi faktiskt lär få se i verklighetens Skodamodeller är nästa generations elektroniska assistenter och de får vi en försmak av i Skoda Vision X. Här finns p-platshittare, bildelningsfunktioner och en mojäng som ska se till att barnen hämtas från dagis när det är dags. Riktigt hur det där sista fungerar vet vi inte, men det låter ju bra.

Någon information om när det kan vara dags för en liten suv från Skoda att lanseras har vi inte, inte heller vad den kan tänkas komma att heta. Men en inte alltför avlägsen gissning är att namnet kommer att sluta på q.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com