Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Alltid redo – Skoda Karoq Scout

Mera tuffingstil på ny käck tjeck

Skoda har släppt ett par bilder på sin mellanstora SUV Karoq med tillnamnet Scout. Fyrhjulsdrift är standard liksom ett antal offroadattribut.

Nya Skoda Karoq Scout sällar sig till SUV-syskonet Kodiaq och kombin Octavia som tidigare fått Scout-epitetet. Den kommer att ha världspremiär på Paris Motor Show i oktober, men den tjeckiska biltillverkaren har släppt ett bilder i förväg, väl medvetna om risken att drunkna i flödet på själva salongen och att det främst är en show för fransoserna.

Karoq Scout är generöst försedd med terrängplast i kromat och silverfärgat utförande. Även ytterbackspeglarna och takrailsen går i silver liksom dekorlisterna på sidokjolarna. Fälgarna är 18-tums polerade ”Braga” medan 19-tummare, ”Crater”, i antrasit finns som tillval.

Inuti är sätena svarta med bruna kontrasterande inlägg samt vita sömmar. Alla är försedda med broderade Scout-loggor. Läderratt med multifunktioner, pedaler med inlägg i rostfritt stål och interiör LED-belysning muntrar upp ytterligare.

Virtual cockpit ger Karoq Scout en modern förarplats. En LTE modul och Wi-Fi hotspot gör att de åkande kan vara ständigt uppkopplade. Bakluckan öppnas elektriskt, endera med knapp från kupén, lätt tryckning på handtaget eller med så kallad sparkfunktion – man för foten under bilen bakdel.

Tre olika motorer finns att välja på. En 1.5-liters TSI bensinturbo på 150 hk (110 kW) kombinerad med en 7-stegs DSG-låda och två turbodieslar. Båda är på 2,0 liter och ger 150 hk respektive 190 hk. Den svagare har 6-växlad manuell låda och den uppskruvade 7-stegs DSG-låda. Karoq Scout har ett offroad körläge om man till äventyrs vill lämna asfalten.

Svenska priser eller leveranser är inte meddelade ännu.

Torbjörn Lundgren
TobbeTi@outlook.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com