Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Skoda Karoq är en Golf du vill ha

Yetis ersättare tar efter Kodiaq

Nya Skoda Karoq ersätter den lite udda Yeti. Hos Karoq behöver du inte överraskas, allting är precis som förväntat.

Så sent som för ett par veckor sedan nåddes vi av nyheten att Skodas ersättare till lill-suven Yeti skulle komma att kallas Karoq. Det fick oss att fundera över hur biltillverkare döper sina alster, en övning som inte alltid slutar lyckligt.

Nåja. Nu har vi i alla fall äntligen fått bevittna premiären av Skoda Karoq, en crossover positionerad storleksmässigt under Kodiaq – faktiskt är den ungefär som en Volkswagen Golf på styltor. Nåväl, det gäller väl för ganska många bilar i dagsläget. Lite mer för Skoda kanske, eftersom den även delar teknik med just Golf.

Så de allra närmaste släktingarna till Karoq torde väl vara Volkswagen Tiguan och Seat Ateca, Golfklasstora suvar som precis som Karoq bygger på Volkswagenkoncernens allkonstnärliga MQB-plattform. Så tekniskt sett lär ingen bli överraskad över modellens motor- eller växellådsval. Två bensinare och två dieslar erbjuds, med effekter mellan 115 och 190 hästkrafter, där den starkaste är en tvålitersdiesel med både dubbelkopplingslåda och fyrhjulsdrift som standard.

Och även annars är väl allt ungefär som vanligt. Skoda Karoq erbjuder vettiga infotainmentlösningar från Volkswagenkoncernens lagerhyllor och benutrymmet är förmodligen så där bra som det brukar vara i bilar från Skoda. Även på hjälpmedelssidan har Karoq en del att erbjuda, som filhållningsassistent, parkeringsassistent och kökörningsassistent.

Dock ingen hushållsassistent.

Ännu vet vi inte ett skvatt om prissättning, men vi kan åtminstone meddela att Skoda planerar att leverera de första bilarna under andra halvan av 2017. Det är inte så långt bort och som du vet, den som väntar på något gott …

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com