Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hjälp Geely döpa sin nya suv

Kineserna behöver ditt namnförslag.

Kinesiska Geely har visat en ny suvmodell. Men de vet inte vad de ska döpa den till. Nu ber de om din hjälp.

Zhejiang Geely äger inte bara Volvo Cars, majoriteten av Lotus och en post i Mercedes-Benz, utan bygger också alldeles egna bilar hemma i Kina. Så sent som i slutet av juli presenterade man en helt ny modulär plattform, en lillebror till Volvos CMA-plattform kallad BMA.

Häromdagen presenterade man också en liten suv med projektnamnet SX11 baserad på den nya plattformen. Det ser ut att vara en liten suv som vilken som helst, stöpt i samma form som Kia Stonic, Seat Arona och allt vad de heter. Under huven kommer den att ha Volvos trecylindriga maskin och den driver på framhjulen genom en dubbelkopplingslåda. Hemma i Kina kommer den att heta Bin Yue, ett namn som lär betyda ungefär ”mer och mer skoj”. Eller någonting i den stilen.

Men så kan den förstås inte heta när den ska erövra västvärlden. Vi tenderar att inte döpa våra bilar till någonting som låter som en sång hämtad från Svampbob Fyrkant och det förstår förstås Geely med. Så inför den kommande exportlanseringen har Geely bett sina följare på Twitter om engelska namnförslag. Den som vinner blir bjuden till Kina på en VIP-Bin Yue-upplevelseresa.

Men vänta nu. Vet inte Geely om att internet inte är att lita på? Har de inte hört talas om Boaty McBoatface? Att fråga internet om hjälp brukar inte resultera i någonting annat än sarkasm, i bästa fall. I värsta fall får man på truten.

Följaktligen är ”SUVey McSUVface” det allra första förslaget som dyker upp. Visst finns det några som faktiskt försöker och ger förslag som ”Vibrant”, ”Atacama” och ”Phoenix”. Några har till och med genomtänkta motiveringar till sina förslag.

Men det är så klart de syrliga förslagen som gör tråden läsvärd: ” Geely Automobiley”, ”StopyGo” och förstås ”Geely Wheely McWheelFace”. Ett förslag petar den kinesiska regimen i magen och föreslår namnet Geely Taiwan, med motiveringen att den är en suv som ser stark och oberoende ut. Aj.

En användare tog Geely på orden. Engelskt namn. Geoff. Geely Geoff. Nej, han lär inte heller få åka till Kina på en VIP-Bin Yue-upplevelseresa. Men det kanske du får, om du lämnar ett förslag.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com