Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Döp Seats nästa stora suv

Spanjorerna har slut på egna idéer.

Inom kort kommer Seat att lansera en större suv. Men de har ingen aning om vad den ska heta. Nu kan du hjälpa spanjorerna på traven.

Den spanska grenen av Volkswagenimperiet, Seat, har givit upp. Idéerna har tagit slut och nu vänder man sig till allmänheten för att få hjälp. Så vad gäller det? Namn, så klart.

Att döpa en bilmodell tycks vara bilindustrins svåraste uppgift för närvarande. Kia döpte sin senaste fjutt efter en drink, Skoda kokade ihop en bil efter en pil och Audi gav upp fullständigt, hittade på ett obegripligt siffersystem och sparkade sedan snubben som kom på alltihop.

Exemplen på biltillverkarnas dilemma tar naturligtvis inte slut där. Behöver man få hjälp av en kiropraktor om har drabbats av Koleos och kan bara en kirurg avlägsna en Levorg?

Honda

Och hur var det egentligen med den där Hondan?

Seat har lidit färdigt, efter glosor som Arona och Ateca. Coola lönnmördarfilmer att döpa sina bilar efter tog väl slut efter Leon och då fick de hitta på själva. Men inte mer. Nu överlåter man arbetet med att döpa märkets nästa storsuv, typ motsvarigheten till Skoda Kodiaq, till internet. Och nej, trots det kommer den inte att heta Boaty McBoatface.

Spanjorerna har nämligen fattat att internet inte är att lita på, så i stället för att ge allmänheten fria händer har de fått fyra färdiga förslag. De lyder som följer:

  • Alboran är tydligen den västligaste delen av medelhavet och här finns gott om fisk. Kul om man gillar tonfisk och sardiner i olja.
  • Aranda är en spansk stad känd för sina viner. Och som alla vet hör vin och bilkörning ihop – tänk bara på framgångar som Chevrolet Chardonnay, Saab Sangiovese och Toyota Vino Tinto.
  • Avila är också en spansk stad, högt uppe i bergen och den låter nästan som Opel Agila. Men den var ju förstås egentligen en Suzuki Wagon R, så nog borde Seat satsa på Wagoneer, som var en Jeep.
  • Tarraco är inte det en choklad?

Så, där har du förslagen du kan rösta på. Omröstningen är öppen för allmänheten fram till den 25:e september och din röst lägger du här.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com