Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi sparkar sina chefer

Fyra gubbar får gå.

Audi skyfflar undan sina chefer. Det lär bero på dieselskandalen, men vi tror på en annan förklaring.

Ingenting har varit sig likt här i världen sedan det avslöjades att Volkswagenkoncernen, med bland annat Audi i släptåg, har använt kreativa metoder för att få sina bilar genom de amerikanska myndigheternas avgasreningstester.

Enligt Reuters har Audi nu gjort sig av med tre av sina högsta chefer, även om själva VD Rupert Stadler får sitta kvar. Anledningen ska vara att man vill ha en nystart och skaka av sig allt gammalt utsläppselände.

De som får gå är ekonomichefen Axel Strotbek, produktionschefen Hubert Waltl, personalbossen Thomas Sigi och säljchefen Dietmar Voggenreiter. Vänta nu, har jag inte hört det där namnet förut? Voggenreiter?

Det ringer en klocka …

Jo, just det! Dr. Dieter var ju den som hängdes ut som ansvarig för Audis nya system för modellbeteckningar, ett något tyskt sätt att förhålla sig till hur man ska berätta för bakomvarande för hur stark motor man har. Så klart, Dr. Dieter trampade i klaveret och nu får han sona sitt brott. Då är det väldigt praktiskt att ha en dieselskandal att skylla på.

För ingenting har varit sig likt här i världen sedan det avslöjades att Audi har använt matematiska metoder för att namnge sina bilmodeller.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com