Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så ska Volkswagen utmana Tesla – på allvar

Tar hjälp av fabriken i Wolfsburg

Större
Stäng
  • Foto: Volkswagen
    Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen

Volkswagen ska på allvar försöka matcha Tesla med hjälp av sin fabrik i Wolfsburg, som redan bygger över 800 000 bilar per år.

Volkswagens vd, Herbert Diess, har sagt till toppcheferna inom Volkswagengruppen, att biltillverkaren kommer använda sin fabrik i Wolfsburg  mot Tesla, som håller på att bygga en ny fabrik i Berlin, rapporterar Automotive News Europe. 

När den är färdig, planerar Teslas fabrik i Berlin att bygga en mindre modell, som är anpassad till den europeiska marknaden. Dessutom ska den  årligen kunna tillverka upp emot 500 000 fordon.

Fabriken i Wolfsburg kommer som ett motdrag uppgraderas med den senaste elbilstekniken och mjukvaran för elfordon sade anonyma källor till publikationen. Volkswagens fabrik är den största i världen och bygger mer än 800 000 bilar årligen. 

LÄS MER: Volkswagen planerar billigare elbil – offrar flera modeller

Målet med uppgraderingen av fabriken,  är att kunna matcha Elons Musks ambition om att minska produktionstiden per bil till 10 timmar, hälften av tiden som den uppskattade tid det tar att montera en Golf eller Tiguan.

Elon Musk har sagt att de kommer använda fabriken i Berlin till att visa upp en radikalare översyn av hur deras bilar byggs. Samtidigt säger Volkswagen att Wolfsburg kommer bli den banbrytande fabriken som ska bygga högautomatiska elbilar, samt ett flaggskepp för Volkswagenmärket. 

Än så länge finns det inga detaljer om modellen, men sannolikt är det liknande som Artemissprojektet hos Audi. 

För att förbli konkurrenskraftiga måste Volkswagen sänka sina fasta kostnader avsevärd, vidhöll Herbert Diess, och eftersom Volkswagen behåller kontrollen över både Ducati och Lamborghini, samt flyttade Bentley siktar de på att sänka sina fasta kostnader med fem procent, och de material kostnaderna med sju procent till 2023. 

LÄS ÄVEN: Så kan Volkswagen ID.5 se ut

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com