Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lamborghini och Ducati stannar hos Volkswagen

Oklar framtid för Bugatti

Nu är det klart att Lamborghini och Ducati stannar hos Volkswagengruppen. Dock är framtiden för Bugatti fortfarande oklar. Även Bentley flyttas, dock inom koncernen.

Volkswagengruppen har godkänt sin Together 2025+-strategi som kommer omvandla varumärkets prioriteringar och resurser till elektrifiering och även behålla ett par av sina lyxmärken har de meddelat. 

Det var tidigare spekulerats om Volkswagen skulle göra sig av med Lamborghini och Ducati, genom försäljning eller avknoppning. Men nu har koncernen bekräftat att Lamborghini, Bentley och Ducati kommer stanna kvar i koncernen. 

Som en del av planen kommer Bentley flytta och kommer vara under Audis kontroll från och med 1 mars 2021. Enligt tillkännagivandet, ska Audi och Bentley koordinera de två varumärkenas elektrifieringsplaner. Lamborghini och Ducati är redan under Audis kontroll, därmed befäster det också koncernens lyxmärken som inte är Porsche, i en enda divison. 

LÄS MER: Lamborghini fortsätter med V-12 motorer

Dock är det oklart vad som kommer hända med Bugatti. Den franska sportbiltillverkaren ägs fortfarande av Volkswagen, men det har spekulerats att även Bugatti kommer säljas. För tillfället är Bugattis vd Stephan Winkelmann, även vd för Lamborghini. 

Tidigare i år rapporterades det att den elektriska superbilstillverkaren Rimac var intresserad att ta över Bugatti, vilket är intressant då Winkelmann tidigare sagt att de kommer försöka behålla förbränningsmotorn så länge som möjligt. 

Med omgrupperingen så hoppas Volkswagen att minska sina fasta kostnader med fem procent till 2023 och materiella kostnader med sju procent de kommande två åren. 

LÄS ÄVEN: Imponerande milstolpe för Lamborghini Urus

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com