Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Imponerande milstolpe för Lamborghini Urus

På lite drygt två år har Lamborghini Urus producerats i 10.000 exemplar.
Det är dubbelt så snabbt som det gick för Huracán att nå samma milstolpe.

Man kan nog säga att Lamborghini i första hand är en suv-tillverkare numera. I fjol sålde biltillverkaren strax över 8.200 bilar, varav 60 procent av dem var Lamborghini Urus.

Nu har V8-kraftpaketet nått en milstolpe som tåls att imponeras av. Lamborghini stoltserar stolt med att 10.000 exemplar redan har producerats på Sant-Agatas produktionslinje. Egentligen var det bara en tidsfråga innan det skulle hända men att det skedde på strax under två år är vad som gör det häftigt. För att sätta det i kontext är det dubbelt så snabbt som det tog för Lamborghini Huracán att nå samma produktionssiffra (fyra år). Ännu längre tid tog det för Lamborghini Gallardo, med sina sju år för att nå 10.000.

Bil nummer tio tusen är nu på väg till Ryssland, och den kläs i den nya färgen ”Nero Noctis Matt” – ett mattsvart kolfiberklätt yttre med en orange/svart kabin.

För att spä på det momentum som Urus redan har presenterar Lamborghini i samma veva ett flertal nya färgalternativ för sin lyxsuv.

Men det är ju knappast färgerna som gör att Urus sticker ut. Det är ju trots allt en av världens kraftigaste och snabbaste suvar. En 4.0-liters dubbelturbo V8 producerar 478 kW och 850 Nm, vilket är tillräckligt för att skjuta iväg bilen från 0-100 km/h på 3,6 sekunder.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com