Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Lamborghini Sian skapad helt i trä

Detaljrikedomen är otroligt hög

Samma gäng som gjorde en träkopia av Bugatti Centodiecii trä har nu gjort en modell av Lamborghini Sian och hantverket är fantastiskt. 

Kommer du ihåg när vi på Bytbil berättade om Youtubekontot Woodworking Art, som har erfarenhet från att skapa skalmodeller av verkliga bilar? Då skapade de en Bugatti Centodieci helt i trä och resultatet blev fantastiskt. Sedan tidigare har de även gjort en BMW 328. 

Nu är samma gäng i farten och tillverkat en Lamborghini Sian och naturligtvis går det att köra med den. Bilen är nästan helt i trä bortsett från drivlinan, som ser ut lite som en lite gokart, om än med en elmotor. Bilen har också skivbromsar, som kanske har tagit från en cykel. Hjulen är små gummidäck.

LÄS MER: Vill köpa Lamborghini för 7,5 miljarder euro – nobbas

Detaljrikedomen otroligt hög även på den här modellen, som vanligt. Bilen har även fälgar som har snidats ut för hand. En annan detalj är att personen försöker få till Sians belysning på rätt sätt genom att placera LED-lampor i rätt ordning. Och när han ändå är igång så fixas dörrarna till, så att de öppnas och stängs automatiskt. 

Bilarna kanske inte är lika spektakulära som leksaksbilen i Storbritannien som får användas på vanliga gator, men oavsett så är hantverket fantastiskt och väl värt att uppmärksamma. 

LÄS ÄVEN: Då överger Lamborghini renodlade bensinmotorer

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com