Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Bugatti Centodieci skapad helt i trä

Bugatti Centodieci kommer tillverkas i ett ytterst exklusivt exemplar. Vad gör man om man inte kan få tag i en? Man tillverkaren såklart en träkopia.

Bytbil skrev i förra veckan om en exklusiv Porsche som fanns till salu på Blocket. Nu kan vi berätta om en annan minibil, men den här gången har den tillverkats i trä. Den är ett fantastiskt hantverk.

Bugatti är mitt planeringen och skapande av Bugatti Centodieci, som baseras på Bugatti Chiron, något som Bytbil också har skrivit om. Allt som allt ska det tillverkas tio exemplar och varje kostar åtta miljoner euro (motsvarande 81 miljoner svenska kronor). Dock är en tillverkad i trä ännu mer sällsynt.

LÄS MER: Porsche investerar i Rimac – sammanslagning med Bugatti nära?

Youtube-kontot ND – Woodworking Art, som har erfarenhet från att skapa skalmodeller av verkliga bilar, har lagt upp klippet som du kan se i videospelare ovan. Modellen är storleksmässigt stor som en bil som ett barn kan sitta i.

I videon ser man hela processen när bilen byggs. Det börjar med trächassit innan hantverkaren skär hjulen och hugger ut dem med sina verktyg. Sedan utför arbetet på framdrivningen, som tar formen av en liten elmotor som driver bakhjulen. Genom att använda sig av en liten motorsåg kunde hantverkaren få till den övergripande formen som Centodieci har, för att sedan använda en mejsel och hammare för att förfina designen. Den är så skickligt utformad, att den även har en helt funktionell interiör, uthuggen helt i trä. Det är fascinerande hur skicklig man kan vara med ett sådant hantverk. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com