Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ronaldo drygar ut samlingen med unik Bugatti

Centodieci - bara i tio exemplar med prislapp på 90 miljoner

Byggd i endast tio exemplar och med en prislapp på nästan 90 miljoner kronor.
Nu avslöjas att en av de lyckliga ägarna av Bugatti Centodieci heter Christiano Ronaldo.
Han kan därmed bygga ut sin imponerande Bugatti-samling hemma i coronaisoleringen på ön Madeira.

Juventus fotbollsstjärna Cristiano Ronaldo har hunnit bli 35 år och lagt pengar på hög under sin långa, framgångsrika karriär. Han beräknas ha en förmögenhet på mellan 4,2 och 4,5 miljarder kronor.
En hel del av pengarna har han investerat i dyrbara bilar. I hans garage finns bland annat Rolls Royce Cullinan, Ferrari LaFerrari, Ferarri F12 TDF, Lamborghini Aventador, Porsche 911 Turbo S, Rolls Royce Ghost, Bentley Continental GT Speed, Aston Martin DB9, en McLaren MP4-12C och Mercedes G-Wagen Brabus 800 – förutom mer vardagliga bilar som Audi RS7 och några vanligare Ferrari-bilar.
Och inte att glömma: en liten Bugatti-samling med Bugatti Chiron och Bugatti Veyron.
Nu blir Bugatti-samlingen lite mer komplett sedan det avslöjas att Ronaldo betalat drygt 88 miljoner kronor för den exklusiva jubileumsbilen Centodieci.

I fjol fyllde det franska bilmärket Bugatti 110 år och det ville man som bekant fira lite extra, med en specialmodell. Namnet är Centodieci betyder ”etthundratio” och den är baserad på Chiron, men utseendemässigt mest  inspirerats av EB110. Det var en bil som såg dagens ljus under 1990-talet. Men till skillnad från originalets V12-motor har Centodieci istället en 8-liters W16-motor med en kapacitet på 1600 hästkrafter.
Bugatti har gått försiktigt fram designmässiugt med Centodieci och har inte velat ta för många element från förlagan ritad av Marcello Gandini. Den tydligaste kopplingen är den krympta grillen kantad med ribbor och emblemets placering ovanför grillen.

Ronaldo kan göra 0-100 km/h på 2,4 sekunder och toppfarten är elektroniskt begränsad till 380 kilometer i timmen.
– Men det är inte topphastigheten som gör en supersportbil. Med Centodieci bevisar vi att design, kvalitet och prestanda är minst lika viktiga, förklarade Stephan Winkelmann, chef för Bugatti.

För en dryg månad sen firade Ronaldo sin 35-årsdag med vänner och familj på en restaurang i Turin, Italien. När det var dags att bege sig hem på kvällen stod den finaste presenten och väntade ute på gatan, en Mercedes G-Wagen Brabus 800 invirad i en gigantisk rosett.
Bakom överraskningen låg flickvännen Georgina Rodriguez, som vid det här laget vet vilken typ av present som Ronaldo uppskattar mest av allt.

Nu sitter Ronaldo i karantän på Madeira sedan två veckor tillbaka, sedan Juventus bestämde sig för att isolera sina spelare. Detta efter att Ronaldos lagkamrat Daniele Rugani testade positivt för covid-19.

Några av Ronaldos bilar

Lamborghini Aventador – ca 3 milj
Rolls Royce Phantom – ca 4 milj
Ferrari F12 Tour De France – ca 4,2 milj
Aston Martin DB3  – ca 1,9 milj
McLaren MP4 12C –  ca 2 milj
Bentley Continental GTC Speed – ca 1,8 milj
599 GTB Fiorano – ca 2,8 milj
Mercedes G-Wagen Brabus 800 – ca 2 milj
Bugatti Chiron – ca 37 milj
Bugatti Veyron – ca 9 milj kr
Bugatti Centodieci – ca 90 miljoner kr

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com