Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Han köpte världens dyraste bil

Fotbollsstjärnans nya juvel i sin stora bilsamling

Den har beskrivits som världens dyraste bil någonsin.
Rika spekulanter slogs om att få lägga vantarna på Bugatti La Voiture Noire med prislappen 115 miljoner kronor.
Nu sägs det att den lycklige köparen är fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo.

Det är den spanska tidningen AS som publicerar nyheten om att en av världens rikaste idrottsstjärnor fått köpa en av världens mest eftertraktade bilar.
AS har sedan Cristiano Ronaldos alla år i Real Madrid en stor vana av att gräva fram nyheter om fotbollsstjärnan, både om hans yrkeskarriär och privatlivet.

Han kan nu fylla sitt garage med den största juvelen av alla, Bugatti La Voiture Noire som bara tillverkas i ett enda exemplar.
I garaget finns redan bland annat Bugatti Chiron, Bugatti Veyron (för nätta 15 miljoner kronor), Ferrari LaFerrari, Ferarri F12 TDF, Lamborghini Aventador, Porsche 911 Turbo S, Rolls Royce Ghost, Bentley Continental GT Speed, Aston Martin DB9 och en McLaren MP4-12C – förutom mer vardagliga bilar som Audi RS7 och några vanligare Ferrari-bilar.
Ronaldo har råd med sin dyra bilhobby. Enligt vissa uppgifter tjänar stjärnan omkring en miljard kronor per år för reklam, sponsorintäkter och spelarlön från Juventus.

La Voiture Noire, ”Den svarta bilen” på franska, byggdes för att fira tillverkarens 110-årsjubileum och visades upp på Geneves motorshow för bara några veckor sen.
Redan då spekulerades det kring vem köparen var, men Bugatti svarade bara att ”det är en extremt hängiven bilsamlare”.
Den beskrivningen stämmer ju in på Ronaldo.

Nu är bara frågan om Ronaldo tänker testa bilens enorma prestanda. I så fall kommer troligen fotbollsledningen i Juventus att bita på naglarna av nervositet.
Bugatti La Voiture Noire har en V16-motor (världens bästa motor, enligt många) på åtta liter som ger 1500 hästkrafter. Bilen går från 0-100 på 2,5 sekunder och har en toppfart på 380 km/h.

Här är Ronaldos stora bilsamling

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com