Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Legos senaste skapelse: Lamborghini Sián FKP 37 – 400 000 bitar

Tog över 8 660 timmar att utveckla och bygga

Legos senaste skapelse är en exakt kopia av Lamborghini Sián FKP 37, och den består av 400 000 bitar. 

Lego har visar upp sin senaste skapelse, en kopia av Lamborghini Sián FKP 37, i full storlek. Allt som allt krävdes det 400 000 bitar att bygga ihop bilen. 

Det tog över 8 660 timmar för att utveckla och konstruera den. Kopian är 498 centimeter lång, 210,1 centimeter bred och 113,3 centimeter hög, vilket betyder att den är identisk med den riktiga bilen. Det är med andra ord enligt Lego en millimeter-perfekt hyllning. Det är dessutom första gången den sexkantig form används av Lego.

LÄS MER: Nu kan du få Koenigsegg Jesko i miniformat

Den riktiga Sian är Lamborghinis första hybrid och leveras med en 6,5-liters V12-sugmotor, men den finns dock inte på legomodellen. Dock har ratten Lamborghinis symbol och den italienska flaggan, plus kontroller på instrumentbrädan samt racingsäten som byggts av det danska företaget. Dessutom kommer Legobilen också väga mindre än de 2,2 ton som den riktiga Lamborghinin står för. 

Lego Sian använder sig av 154 olika tekniska delar, men bara 20 av den behövde specialdesignad för projektet. Om du är intresserad att bygga något liknande så lanserade Lego en modell i skala 1:8 som i juni förra året.

Lego Sian har en UV-färgbeläggning som kallas för ”penseleffekt”. För att säkerställa att finishen matchade den faktiska bilen så applicerade färgen av Lamborghini själva. Dessutom har bilen fungerade strålkastare fram och baklyktor.

LÄS ÄVEN: Nu kan du köpa en Lego-Porsche

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com