Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu kan du få Koenigsegg Jesko i miniformat

Lego har lanserat bil-relaterade byggsatser

Större
Stäng
  • Foto: Lego
    Foto: Lego
  • Foto: Lego

Lego har lanserat nya byggsatser med olika fräcka bilar. Däribland kan du en Koenigsegg Jesko, eller vad sägs som en Toyota GR Supra?

För en tid sedan skrev Bytbil om att Lego hade lanserat en byggsats där man kunde bygga sin egen Porsche 911 Turbo eller 911 Targa. 

Foto: Lego

Nu har Lego lanserat 2021 års uppsättning av Speed Champions. Den senaste skörden med byggsatser är en blandning av sportbilar och andra ikoniska bilar som man nog kan gissa gör Legosamlare glada. 

Bland annat finns en Koenigsegg Jesko som innehåller allt man kan älska med Lego. Satsen innehåller 280 bitar och formar alla vinklar av Jesko med stor noggrannhet och detaljrikedom. Den kommer kostar runt 16,99 euro (172 svenska kronor). 

LÄS MER: Kravet: Sänk hastigheten till 30 km/h

Foto: Lego

En annan ikonisk bil är Toyota GR Supra, som består av 299 bitar. Lego fångar på ett bra sätt den fabriksgula lacken och bilen verkar ha ett avtagbart tak, och kommer antagligen ha samma pris som Koenigseggen. 

Sedan kommer nästa bil, McLaren Elva med 263 bitar. Den har färre bitar, men bilen har en av de mer unika formerna, precis som i den verkliga världen. Samma pris även på denna byggsats. 

Sedan finns det även en Chevrolet Corvette C8-R och en Corvette årsmodell 1968 för att visa var varumärket har kommit från och vart de ska. Från motorerna fram, till mittmotorer, har den här byggsatsen 512 bitar. Dock kostar den 33,99 (344 kronor). 

Sist, men inte minst så finns Dodge SRT Top Fuel Dragster och en Dodge Challenger T / A från 1970. Den har 627 bitar att bygga och bilarna har en hög detaljnivå. Dock behöver man lägga till lite stålar, 50,99 (516 kronor). 

Foto: Lego

LÄS ÄVEN: Kia om nya EV6: ”Ett statement där vi visar vad vi kan”

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com