Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen planerar billigare elbil – offrar flera modeller

Ska kosta mindre än 304 000 svenska kronor

Större
Stäng
  • Foto: Volkswagen
    Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen

Volkswagen planerar att lansera en billigare elbil och eftersom försäljningen av batteridrivna bilar frodas. För att frigöra resurser lägger de ned flera modeller och kommer exempelvis enbart sälja Passat som kombiversion i Europa. 

Bytbil har tidigare skrivit om att försäljningen av Volkswagen ID.3 går väldigt bra runt om i Europa och var den bäst säljande elbilen i Europa. Nu jobbar den tyska biltillverkaren på att producera en ännu billigare elbil. 

Bloomberg rapporterar att Volkswagen accelererar sitt arbete med att utveckla en kompakt elbil som ska kosta mindre än 30 000 euro (cirka 305 000 svenska kronor). Anledningen till att de försöker tidigarelägga lanseringen, är de strängare utsläppskraven och generösa subventioner som gör att försäljningen av batteridrivna bilar blomstrar. 

Volkswagen introducerar eventuellt bilen så tidigt som 2023 och blir ett komplement till ID.5, som lanseras nästa år, syskonet ID.4 som inom kort börjar leveras, samt den elektrifierade versionen (ID. Buzz) av den klassiska folkabussen som ska börja säljas 2022.

LÄS MER: Volkswagens vd: omställningen till elbilar en överlevnadsfråga

Den tyska biltillverkaren jobbar även på en helt elektrisk kombimodell, Aero, som kommer ha en räckvidd med upp till 700 kilometer, och kommer börja säljas 2023.

I ett steg att frigöra resurser slutar Volkswagen sälja Passat i USA och enbart sälja kombiversionen i Europa. De kanske även kommer fasa ut Arteon coupe. Dessutom lägger de ned Beetle och Scirocco, som säljer dåligt.  

Volkswagen står för ungefär hälften av koncernens försäljning, kommer försöka spara mer ekonomiskt kapital och samtidigt minska sina kostnader. Trots covid-19-pandemin har orderingången på Volkswagenbilar varit stor då efterfrågan på hybridversionerna av Golf och Passat varit hög.

LÄS ÄVEN: Officiell: Volkswagen Golf R – den kraftfullaste någonsin

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com