Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så kan Volkswagen ID.5 se ut

Första informationen om nästa ID.modell

Större
Stäng
  • Foto: Volkswagen
    Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen

Nu har den första informationen om den kommande elbilsmodellen från Volkswagen börjat sippra ut. ID.5. kan lanseras så tidigt som nästa år och leverera cirka 200 hästkrafter.

Tidigare i år lanserades Volkswagen elbilen ID.4 och kommer snart börjar levereras till kunder. Men den tyska biltillverkaren ligger inte på latsidan. Enligt rykten kan den tyska biltillverkaren snart vara på gång med ID.5. 

Enligt den tyska tidningen Auto Bild har de den första informationen om kommande elbilen. Det kan vara så att den lanseras så tidigt som nästa år, och det verkar som att det är en suv-kupé.

LÄS MER: Volkswagen planerar billigare elbil – offrar flera modeller

Volkswagen ID.5 baseras på MEB-plattformen, samma som ID.3 och 4. Enligt informationen som den tyska biltidningen   kommer den få ett mer ”känslosamt” utseende än ID.4. Fronten kommer likna ID.4, men ID.5 kommer antagligen ta inspiration från konceptet Volkswagen I.D. Crozz. Både Teknikens Värld och Motor1 har sedan tidigare spionbilder på den förmodade ID.5.

Basversionen av suv-kupén kan drivas av en 150 kW (204 hästkrafter) stark elmotor som skickar kraften till bakhjulen. Enligt rykten som finns, är det möjligt med fyrhjulsdift genom en extra elmotor på framaxeln, och då blir systemeffekten 306 hästkrafter. Volkswagen kommer antagligen erbjuda olika storlekar på batteriet på ID.5 som möjliggör en räckvidd på 500 kilometer. 

LÄS ÄVEN: Volkswagens vd: omställningen till elbilar en överlevnadsfråga

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com