Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Svenska Volkswagen: ”ID.3 kommer i slutet av sommaren”

Trots mjukvarustrulet – Volkswagen står fast vid att elbilen ID.3 ska nå de svenska kunderna i sommar.
– Med den information vi har nu, ser det ut att bli aktuellt med leveranser mot slutet av sommaren, säger Volkswagens kommunikationschef Marcus Thomasfolk till BytBil.

Enligt tyska tidningar har Volkswagen drabbats av mjukvaruproblem och 1000-tals ID.3-bilar parkeras vid fabriken I Zwickau i väntan på att bilarna ska uppdateras. Bilder sprids i sociala medier som visar hur rader av ID.3-bilar ställts upp, både inomhus och utomhus.

Svenska Volkswagen har hela tiden kommunicerat att bilen ska börja levereras till kunderna ”i mitten av 2020”. Nu verkar det bli en mindre försening, men i stort sett ska tidplanen kunna hållas. Sverige får sina bilar samtidigt som andra länder.

– Vi har sagt att ID.3 ska komma till Sverige 2020 och bedömningen har varit att det ska ske under sommaren. Med den information vi har nu, ser det ut att bli aktuellt med leveranser mot slutet av sommaren och det gäller inte enbart Sverige utan globalt, säger Marcus Thomasfolk.

I vissa länder har generalagenterna gått ut med att bilarnas utrustning kan komma att förändras. Bland annat ska inte de första bilarna kunna ha parkeringssensorer och versionen med det största batteriet får endast fyra sittplatser. Svenska Volkswagen kan dock inte bekräfta några utrustningsdetaljer ännu.

– När det gäller svensk utrustning ber vi att få återkomma med fler detaljer under våren, när bilen kommer att släppas för beställning i våra system. Dock kan vi säga att de bilar som går till svenska kunder kommer att vara exakt likadant utrustade som för kunder från övriga länder, säger Thomasfolk.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com